Mladší žáci zvítězili na dalším turnaji

Jak jsme loňský rok zakončili, tak jsme ten nový i začali. Tedy turnajovým vítězstvím v Bernarticích. V sobotu, 16.1., mlži v tělocvičně místní ZŠ zdolali týmy Písku a Týna a sehráli remízový zápas s Dačicemi.

Z prvního zápasu proti Písku a dalšího vývoje turnaje, bylo patrné, že soupeři se proti Štírům chtějí vytáhnout. Utkání bylo bojovné, obě mužstva předváděla výborný pohyb a pěkné kombinace. Výkony brankářů a obran tentokrát zastínily střelce. Vedení jsme si udržovali celý zápas, nicméně s jeho blížícím se koncem polevila naše koncentrace. Že by to kluci okoukali na zápasech A-týmu mužů…? Dostali jsme kontaktní gól a těsně po něm jeden z našich disponovaných střelců po zásahu do soupeřovy sítě v první půli zkompletoval svou sbírku také krásnou tečí pod víko vlastní brány. Nicméně zaslouženou výhru 4:3 jsme si již vzít nenechali.

Na rozdíl od Písku, který utkání s námi asi stálo mnoho sil, a v dalších zápasech jednoznačně prohrál, si Štíři dokázali udržet tempo i v druhém klání proti týnským Býkům. Díky šířce a vyrovnanosti kádru jsme mohli nechat odpočívat první lajnu a dát prostor čtvrté a páté formaci. Nevídaný start se podařil nováčkovi Dominiku Neborovi, který hned v prvním střídání svého prvního soutěžního mače skóroval.  Jinak průběh zápasu byl podobný tomu předchozímu a ukazatel skóre se zastavil na stavu 8:6 v náš prospěch. Střelecky se dařilo Fildovi Novákovi, který v obou utkáních díky skvělé hře celé lajny zaznamenal hattrick. Dva góly zaznamenal také Berťa Smrž, u kterého byla patrná velká motivace se po nedávném marození plnohodnotně vrátit do sestavy.

Poslední utkání proti „Dačkám“ strávil druhý a třetí útok v bufetu, hádejte konzumací čeho…. Ano, ano, nic nenakrmí hráče florbalu lépe, než párek v rohlíku. Do zápasu se tedy vrhly zbývající lajny a svou premiéru v kleci si úspěšně odbyl také nový gólman Tom Ryba. Ze sledování předchozích vystoupení bylo patrné, že hra Dačic stojí na šikulovi s číslem 11. Bohužel ne všichni hráči si vzali pokyny trenérů k srdci, takže jsme jedenáctku nechali vyniknout i v zápase proti nám. První útok se oproti mači s Pískem naštěstí střelecky probudil a staral se o dotahování náskoku soupeře. Po vyrovnání na 6:6 jsme sice ještě měli v závěrečných sekundách několik šancí na vstřelení vítězného fíka, ale musíme sportovně přiznat, že konečná dělba bodů byla vzhledem k průběhu zasloužená.

 Sestava: Hanousek, Ryba –  Koupal, Drobiš, Novotný – Smrž, Dědič, Novák – Calta, Kříž, Matys – Nebor, Dvořák L., Jurčík – Fyrbach, Kadlec, Škarda.

(JD)

Napsat komentář