Ač pouze za 3 body, tak mlži rozhodně nezklamali

Los dalšího ligového kola nasadil do boje pouze tým Zelených, kteří si 28.1. dali v Kaplici repete s Meťákem a 31.1. sehráli v Hodějovicích zápas, odložený na žádost soupeře z Malont.
Marodka a lyže zasáhly i do naší sestavy, nicméně v Kaplici to nebylo příliš znát. Již v první třetině Štíři zhatili veškeré naděje Meťáku na odplatu za minulý zápas. Aktivní hra obránců a rychlé kombinační přechody do útoku umožnili soupeři pouze sporadický pobyt na naší polovině a nabídly mnoho pěkných akcí. Jednou z nich byl i geniální lob obránce Káji Pávka, který jím, ač zdvojen dvěma hráči soupeře, vyslal do sóla Davida Kubeše a umožnil mu tak završit hattrick. Pouze ve třetí třetině jsme mírně polevili v důrazu před vlastní brankou a nechali Meťák korigovat výsledek na konečných 9:3 v náš prospěch.
Cenu pro nejužitečnějšího hráče si odnesl, v tomto zápase též skórující, Damián Drefko. Klobouk bych ale na hřiště rád hodil i za „ střídací hattrick“ Adama Ježka, který po celé utkání nastupoval ve dvou lajnách a na okamžik dokonce i ve všech třech.
Nu a ve středu proti malontským Hraničářům jsme to pro změnu museli zase být my, kdo byl nucen rychle zapomenout na odplatu za poslední debakl. Týmu jsme naordinovali ne příliš populární defenzivní taktiku, která oproti minulému utkání značně zredukovala počet vyložených šancí, které si soupeř vytvořil. Bohužel jsme ochotně zaskočili a šance pro Malonty vytvořili sami. Samozřejmě byly výsledkem konstantního tlaku malontských vícemistrů, přesto (nepočítaje dva vlastence) byly minimálně tři góly zapříčiněné přílišnou lehkovážností v blízkosti branky nebo chybnou rozehrávkou. Stejně tak se opět ukázalo, že někteří hráči tempu hry Hraničářů prostě nestačí. Ale upřímně, kdo ano. Konec konců se Jéžovi a Fíšovi povedlo alespoň dvě šance přetavit na gól a prohra 2:9 je podobná těm, které museli skousnout i týmy z kolébky florbalu. Kluci podali obětavý a bojovný výkon, který byl o třídu lepší než v předchozím utkání, ale na soupeře to jednoduše nestačilo. Takže kluci dík, za mě OK.
V tradiční hráčské anketě o hráče zápasu zvítězil Vojta Fišer.

FBC Štíři ČB Zelení – SK Meťák ČB 9:3 (4:0, 3:0, 3:3)
Sestava: Šrámek –Cuřín, Kouba, Březina, Schořovský, Vávra– Ježek, Kubeš, Kutheil V., Pávek, Oulehla–Drefko, Kutheil J., Přech, Paderta

FBC Štíři ČB Zelení – TJ Hraničář Malonty 2:9 (0:3, 1:2, 1:4)
Sestava: Kaňák –Cuřín, Kouba, Březina, Schořovský, Vávra– Ježek, Kubeš, Fišer, Pávek, Křivský –Drefko, Kutheil J., Kutheil V., Přech, Paderta

Jiří Dědič
trenér mladších žáků

2018-01-28 FBC Štíři Mladší žáci /JLMŽ 8K