Mlži se rozloučili se soutěžní sezónou v Táboře

Snad kromě změny času nepřinesl závěrečný turnaj jihočeské ligy mladších žáků 31.března v Táboře nic nového. Z hlediska výkonu Zelených to lze považovat za pozitivní fakt, méně veselé to již bylo s Modrými, kteří v obou zápasech opět jednoznačně tahali za kratší konec.

S týmem Tábora jsme se na hřišti dlouhá léta nepotkali, vlastně si ani nikdo z trenérů, nebyl schopen vzpomenout kdy naposledy. Ačkoliv nelze vyloučit, že určitou roli zde může hrát datum narození…😊. Nyní ale narazila na husitskou vozbu obě naše mlžstva.
Zelení se nijak zaskočit nenechali, od úvodního hvizdu diktovali tempo hry a během prvních dvou třetin si vybudovali rychlou, kombinační hrou šestibrankový náskok. V poslední desetiminutovce jsme mírně polevili v herní disciplíně, zato ovšem přidali na vymazlování míčku. A když byl ten kulatec nevěrný dostatečně vymazlen, přeskočil na čepel soupeře, který tak dostal možnost výsledek korigovat a odehrát s námi vyrovnanou třetinu.
V podobném duchu se nesly i první dvě periody utkání proti hradeckému Slovanu. Přestože jsme 90% času trávili s balónkem na soupeřovo polovině a náš gólman mohl v bráně hibernovat, tak na ukazateli svítilo hubené skóre 5:1. Ne, že by šlo o jeho výši, ale s předvedenou hrou jsme nemohli být spokojeni. Ztráty, rezultující ze zbytečného předržování míčku, by se nám v utkání s vyrovnaným soupeřem jistě vymstily. Báječnou vlastností Zelených je ovšem jejich schopnost pozitivně přijmout přestávkovou masáž a okamžitě ji promítnout do dění na hřišti. Tým se ve třetí třetině vrátil ke svému typickému kolektivnímu projevu, naservíroval celé menu florbalových lahůdek a uzavřel dvouciferným vítězstvím úspěšnou soutěžní sezónou, v které odešel poražen pouze jednou. Symbolickou tečkou byl desátý gól, jenž byl dosažen v oslabení po dlouhém bagu na půlce Slovanu.

Modří měli být Táboru papírově vyrovnaným soupeřem. To se potvrdilo, ale až v momentě, kdy si kluci uvědomili, že hrají zápas s týmem, který běhá. K tomu došlo až na sklonku druhé třetiny za stavu 1:7 a náš zlepšený výkon již na obrat nestačil. Všichni jsme doufali, že toto nasazení přeneseme i do druhého nedělního vystoupení proti favoritovi z Písku. Bohužel, toto utkání probíhalo ve stejném duchu jako nedávné střetnutí Modrých a Zelených. O jediný rozdíl se postarala nejflorbalovější, druhá lajna, která jinak 18 gólového kanára, alespoň trochu kompenzovala 3 zásahy do soupeřovo sítě. Tak nějak opatrně jsme píchali florbalkami do ohně, všude jsme byli druzí a v závěru utkání rychlostí a nápaditostí Písku již naprosto rozložení a dezorientovaní.

Nejužitečnějším zeleným byl zvolen Honza Hejda, modrým Áda Paderta.

FBC Štíři ČB modří – FBC Sokol Písek 3:18 (1:4, 2:6, 0:8)FBC Štíři ČB modří – 1.FbK Tábor 6:12 (1:5, 1:3, 4:4)
FBC Štíři ČB zelení – 1.FbK Tábor 9:3 (3:0, 3:0, 3:3)
FBC Štíři ČB zelení – FK Slovan J.Hradec 10:1 (3:0, 2:1, 5:0)


Sestava Modří: Bouchal J., Pfützner – Vašíček, Jinda, Sviták, Schack, Kubeš – Paderta, Dědič, Arnošt T., Tejko, Zítko – Vítek, Nedvěd, Kosař, Mešejda, Šenkýř

Sestava Zelení: Čermák, Bjaček – Hejda, Schořovský, Drefko, Cuřín, Kutheil J. – Nosek, Dudáček, Kutheil V., Slepička – Buzek, Pávek, Kouba J. Maštera, Kouba Jk.