Muži prohráli s Čelákovicemi

Na první utkání letošního roku vyjeli muži do Mladé Boleslavi, kde je čekal zápas s domácími Čelákovicemi.

Naši borci zřejmě ještě byli u stolu s vánočním cukrovím. Hned po úvodním buly hráči Čelákovic využili standardní situaci a poprvé rozvlnili síťku. V čase 2:46 vstřelil vyrovnávací branku po krásné střele Hanák.

Bohužel pro Jihočechy domácí vstřelili další dvě branky, obě ze standartních situací a odskočili do dvoubrankového vedení. Do konce první třetiny se po krásné individuální akci prosadil Hejplík.

Po 32 vteřinách druhé třetiny se trefil Malý a vyrovnal na 3:3. Vzápětí se však prosadili domácí a strhli vedení opět na svoji stranu. Tento gól domácí nakopl, takže přidali další dva góly do svatyně Kulhana. Těsně před koncem druhé periody se podruhé v zápase prosazuje Hanák a snižuje na 4:6 z pohledu hostů.

Po 16 sekundách poslední třetiny se po chybě v obraně prosazují opět domácí. Deset minut před koncem zápasu Hanák kompletuje svůj hattrick! Štíři si vytvářejí tlak, avšak všechna jejich snaha končí na domácím gólmanovi nebo na konstrukci jeho brány. Dvě minuty před koncem zápasu zkoušejí hosté vykřesat naději a sahají ke hře bez brankáře. Jejich snahu ukončuje osmý gól v jejich síti.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Nekoncentrovaností v první třetině při bránění standardek jsme pustili soupeře do zápasu a pak i přes velký tlak jsme nedokázali zápas otočit.“

ASK Orka Čelákovice – FBC Štíři České Budějovice 8:5 (3:2; 3:2; 2:1)