Naděje na postup stále žije!

O uplynulém víkendu se ve Sportovní hale hrály zřejmě poslední dva zápasy její historie. K utkáním baráže o první ligu přijel na štírskou půdu Chomutov, který v prvním zápase zvítězil 9:1.

 

Sobotní utkání se od prvních minut neslo v duchu veliké aktivity obou týmů. Jako první zaúřadovali hráči ze severu Čech a v 7. minutě otevřeli skóre zápasu. Chomutovské vedení trvalo pouhé dvě minuty, Hanák zužitkoval svůj unik a bylo vyrovnáno. O minutu později se u míčku objevil opět Hanák a tvrdou střelou přidal druhý gól. Najednou bylo Štírů plné hřiště a do konce první třetiny přidali ještě dva góly. Nejprve v 17. minutě Procházka vymetl pavučiny v rohu chomutovské branky. Poté Strouhal našel krásným pasem Štěpku a ten svoji šanci využil.

Na začátku druhé třetiny se aktivita přenesla na hole Chomutova. Štíři dobře brání a několikrát se skvělými zákroky blýskne Kulhan. Ve 37. minutě se náskok Štírů snižuje na 2:4 z pohledu Chomutova.

Poslední periodu začali opět lépe hosté. Aktivita Jihočechů se vytratila a Štíři ji né a né nalézt. V 7. minutě třetí třetiny se Chomutov dostal na rozdíl jediné branky. Bohužel pro domácí fanoušky po minutě hry,  hostí přidávají i čtvrtý gól a srovnávají krok. Pět minut před koncem utkání jsou domácí hráči vyloučeni za špatné střídaní. Chomutov tuto hrubou chybu nelítostně trestá a 56 minutě otáčí zápas. Štíři se ženou do útoku, ale hostující tým opět rozvlní síťku za Kulhanem. Čtyři minuty do závěrečné sirény domácí riskují při hře v šesti. Tolik toužený gól, ale nepřichází. Naopak domácí hráči jsou vyloučeni, padne i červené karta, ale skóre se nemění. Chomutov tedy zvítězil i ve druhém utkání baráže.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: První půlku jsme Chomutov mačkali, přidali další góly. Pak tlačil Chomutov a nechali jsme se zbytečně vyloučit, inkasovali rozhodující gól. Zítra přijdeme, vyhrajeme , příští víkend obrat v Chomutově dokonáme.

 

 

 

Třetí finálový zápas začal velice podobně jako předchozí. Šance na obou stranách, ale i první gól do českobudějovické svatyně. Opakovalo se i rychlé vyrovnání, Froněk se protáhl kolem mantinelu a vstřelil gól. V 15. minutě zápasu se k míčku dostal nejmenší hráč na hřišti Drobiš, který využil své rychlosti a strhl vedení na stranu domácích.

Na začátku druhé periody byly k vidění neproměněné šance na obou stranách hřiště. Ve 29. minutě hry si Procházka udělal z Chomutovských hráčů kužele a zastavil ho až faul oceněný dvěma minutami. Hanák v polovině přesilové hry doráží střelu Malého a navyšuje vedení.  Ve 37. minutě za faul domácích dostali početní výhodu i hosté. Domácí obrana oslabení zvládá a po druhé třetině je stav utkání 3:1.

Hned po 37. sekundách třetí třetiny Malý vyslal Froňka, který rozvlnil hostující síťku počtvrté. Ve 43. minutě dostávají domácí hráči další početní výhodu. Paradoxně této výhody využívají hosté a snižují na 2:4. Deset minut před závěrečnou sirénou se krásnou střelou připomene Procházka a střílí pátý gól domácích. Hostující hráči tlačí a snaží se s výsledkem ještě něco udělat. Domácí obrana je však proti a velice obětavě blokuje většinu střel. Tři minuty před koncem nenápadná střela z půlky hřiště skončí až za Mackem.  Hostující trenér sahá ke hře bez brankáře, k míčku se dostane Malý a z hlouby vlastní poloviny posílá míček do odkryté brány. Domácí se mohou radovat z první barážové výhry.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: Přesně jak jsem řekl včera-přišli jsme, vyhráli jsme, v Chomutově to otočíme. Postupně si zvykáme na prvoligové tempo, v týdnu natrénujeme proměňování vyložených šancí. Děkujeme za zápas.