Nejdelší výjezd sezóny Áčku nevyšel

K předposlednímu zápasu v základní části vyjeli Štíři do dalekých Petrovic.
Od prvních minut zápasu byli aktivnější domácí. Ve 4. minutě, ale překvapil štírský Zelinka, který nekompromisně otevřel skóre zápasu. Domácí hned v dalším střídání odpověděli a srovnali krok. V 7. minutě opět zaúřadovala třetí českobudějovická formace. Střelu Matějčka tečoval do sítě Vojáček, ale ani druhé vedení netrvalo dlouho a domácí opět udeřili. V 15. minutě se předvedl v brance debutant Ernst, který bez problému zneškodnil trestné střílení domácích. Necelé tři minuty před koncem první části se domácím povedlo vývoj zápasu otočit.
Druhou třetinu začali opět aktivněji domácí hráči, jejich snažení, ale zhatil faul. Následná přesilová hra Jihočechům nevyšla a domácí drželi vedení i nadále. V polovině zápasu přidali domácí tři rychlé branky a navýšili vedení na 6:2. Ve 35. minutě rozvlnili síťku i hosté, trefili se Kudláček a Radek Hanák. V poslední minutě hry Štíři zapomněli na obranu a domácí opět odskočili.
Poslední část začala několika spálenými šancemi na obou stranách. V 53. minutě ve vlastním oslabení vybojoval Tomáš Hanák trestné střílení. K míčku se postavil Havelka, ale vystřelil pouze do tyče. Další útočné ambice hostující celku utnul osmý gól domácích. Štírům vykřesal dvě minuty před koncem naději Měřička, který snížil na 8:5. Nápor Štírů ukončil gól do jejich odkryté branky. V poslední minutě ještě Jihočeši upravili kosmeticky skóre na konečných 9:7 prosadili se Slepička a Králík.


Komentář trenéra Lukáš Malého: „Určitě jsme dnes odehráli špatný zápas. Chybělo nám dnes úplně všechno. Gratulujeme soupeři k vítězství a děkujeme všem za férový zápas. Do příště se musíme hodně zlepšit. “