V Dačicích za čtyři body

Třetí únorovou sobotu odjely ženy na turnaj do Dačic, kde je čekal nejprve domácí tým a v druhém zápase se postavily Písku. Ženy ani na sedmý turnaj sezóny neodjely díky velké marodce kompletní, znovu se do pole musely postavit brankářky, aby pomohly spoluhráčkám v poli.

První zápas proti Dačicím byl po celou domu v pěkném tempu, hra probíhala napínavě na obou stranách. Brankově ho v páté minutě otevřela právě v poli hrající gólmanka Schönigerová. Soupeřky sice odpověděly o pět minut později, ale díky brance Trnkové ve čtrnácté minutě bylo skóre na konci první třetiny 2:1. V druhé třetině pokračovaly holky ve vysokém tempu. V první minutě druhé třetiny po rozehrání standardní situace Kořenské na branku a nepozornosti soupeřovi brankářky jsme vedli už o dvě branky. Soupeřky dvěma góly opět vyrovnaly. Naštěstí se nám ve 28. minutě podařilo znovu odskočit na rozdíl dvou branek. V třetí třetině se Dačice přiblížily na dosah jediné branky, z jejich strany to však bylo vše. Naše děvčata na závěr upravila výsledek na 7:4 (2:1; 3:2; 2:1).

V druhém zápase proti Písku bylo všechno jinak. Výborně běhavým soupeřkám jsme nestačily a chvílemi naší obranou procházely nebezpečně snadno. Tomu bohužel odpovídal výsledek, který byl po osmi minutách hry 0:2 v náš neprospěch. Manko jsme naštěstí do konce třetiny dokázaly smazat. Ve druhé třetině jsme bohužel pokračovaly ve špatném výkonu a Písek toho znovu využil a dokázal nás potrestat hned třemi góly. V druhé třetině jsme odpověděly pouze jednou, a tak do poslední části zápasu jsme šly za stavu 3:5. V třetí třetině se naše hra hodně zlepšila. Na Štírkách bylo vidět, že nechtějí prohrát. Dvěma brankami v prvních šesti minutách dokázaly podruhé v zápase hru vyrovnat. V závěru třetiny měly ještě několik velice slibných šancí, ale ani jedna nepřešla brankovou čáru, a tak zápas plný chyb a zmaru skončil spravedlivě výsledkem 5:5 (2:2; 3:1; 0:2).

Bohužel jsme dnes opět bojovali s marodkou, která nás provází celou sezónu. Chtěl bych holkám poděkovat za oba zápasy, ve kterých dokázaly držet tempo i dohánět špatný stav. Děkuji Páže a Verče za podporu v bráně i v poli a děkuji i Terce, která přijela na druhý zápas posílit sestavu. Nedělám to často, ale chtěl bych vypíchnout výkon Jany Dítětové, která v obou zápasech předvedla zatím nejlepší výkon.