Nepovedené loučení mlžů

Ve čtvrtek brzy ráno vyrazila výprava mlžů do Jihomoravské metropole Brna na turnaj Open Game 2023. V 05:59 hodin ráno se vydáváme na dlouhou cestu, kdy víme, že již od 12:00 nás čeká první zápas s domácími Gepardy Brno.
K hale přijíždíme hodinu před zápasem, ale průběh zápasu vypadá, že jsme stále ještě na cestě. Série nepřesností a rychle prohráváme 0:2. Ovšem útok se probírá k životu a otáčíme na 3:2. Bohužel chybou darujeme soupeři vyrovnání těsně před koncem poločasu. A další chyba hned na úvod druhé poloviny znamená vedení soupeře. To s kluky psychicky otřáslo a soupeř využívá naší zmatené hry k navýšení vedení až na 3:6. Napínáme ještě všechny síly, snižujeme na 5:6, ale na vyrovnání jsme již bohužel nedosáhli.
Druhý zápas hrajeme proti SKV a již od začátku zápasu je patrné, že nás nečeká lehký soupeř. Ten hraje celoplošný běhavý florbal a my, i přes maximální snahu, tento zápas prohráváme 4:7. Nebyl to tedy příliš povedený den, ale máme před sebou ještě dva zápasy další den, abychom dojem napravili.
V pátek opět v poledne nastupujeme proti týmu Draci Říčany. Ten hraje stejným stylem jako SKV a my bohužel tempu hry vůbec nestačíme a prohráváme jednoznačně 1:6. V tomto zápase jsme měli i trochu smůly a dali dvě tyčky a břevno.
V posledním zápase skupiny nastupujeme proti FBS Olomouc a chceme se porvat o první body do tabulky. Začátek zápasu nám, po kolikáté v sezoně, však utíká a po poločase prohráváme 0:2. Vstup do druhého nám však vychází a rychle snižujeme. Bohužel hned po rozehrávce znovu inkasujeme. Nakonec prohráváme 3:6 a končíme ve skupině poslední.
V sobotu dopoledne nás čeká zápas playoff  o všechno s vítězem jiné skupiny Snipers Bratislava. S kolegou Jurou domlouváme strategii a předáváme ji klukům. Připomínáme jim, že vyhrát se dá každý zápas, jen musí na hřišti nechat všechno. Kluci to pochopili a konečně nechávají na hřišti plíce i srdce. Zápas je extrémně vyrovnaný, avšak ani tentokrát zápas nedovádíme do vítězného konce a po boji prohráváme 3:6. Po tomto výsledku v turnaj končíme.

Poslední zápas ukázal, že kluci na to mají, jen je opravdu potřeba v každém zápase odevzdat na hřišti maximum. Snad si kluci z turnaje odnesli i nějaké pozitivní ponaučení a i přes ne moc dobré výsledky si turnaj a pobyt v Brně užili. Přeji hráčům, co odchází do stržů , spoustu sportovních úspěchů a zážitků. A s klukama, co zůstávají v mlžích, se těším na soustředění a novou sezonu.

Nakonec bych rád speciálně poděkoval panu Nedorostovi a rodině Čalounů, kteří klukům poskytovali servis během celého turnaje!!!