Oba týmy elévů opět na špičce

19. ledna čekal naše Elévy turnaj České florbalové unie v Kaplici. Pro velký zájem jsme přihlásili dva týmy a v konkurenci 10 účastníků jsme opět hráli důležitou roli. Turnaj byl poznamenán pozdním příjezdem rozhodčích. Nakonec byl rozhodčí nahrazen trenérem Štírů. Odpískal celkem 4 utkání, ve kterých shodou okolností hrály naše týmy. Na střídačce ho excelentně zastoupili rodičové pan Dědič s panem Placerem. Zároveň se ukázalo, jak jsou naši hráči disciplinovaní a samostatní, jelikož hráli tak, jako kdyby měli svého trenéra na střídačce. Uvidíme, zda se jim alespoň vyrovná mužský A tým tento víkend, který bohužel také okusí, jaké to je hrát v nepřítomnosti svého trenéra.

V týmu Modrých si odbyl premiéru na soutěžích ČFbU Samuel Starčevský a O. Hájek. Dále za modré hráli J. Dědič, L. Dvořák, T. Drobiš, V. Fyrbach a J. Kuba. Tento tým si v prvním zápase poradil se Lvy z Meťáku 3:2. Poté si zastřílel při zápase s Kaplickou Fantovkou, kterou porazil 7:1. Nato se jim však výrazně nepovedl zápas s United Top. V tomto utkání jsme měli velmi špatný pohyb a prohra 0:5 na sebe nedala dlouho čekat. V posledním utkání ve skupině se střetli s DDM Kaplice. I přes zlepšený pohyb smolně podlehli 4:5. Nakonec to stačilo na druhé místo ve skupině, což znamenalo zápas o třetí místo.

I v týmu Bílých čekala jednoho hráče premiéra na soutěžích ČFbU a to Denise Kurýla. I on svojí premiéru hravě zvládl. Spoluhráči mu byli  A. Severin, F. Novák, M. Kříž, A. Smrž, Š. Pouzar, J. Šimek a S. Placer. Tým Bílých vstoupil do turnaje hůře, o to měl však lepší závěr. Nejprve tedy prohrál se Spartakem Kaplice 0:5. V tomto utkání se totiž hráči uchylovali k samostatným akcím, a jak záhy zjistili, tudy cesta nevedla. Důležitější jsou přihrávky, které vedou k vytouženým brankám. To naštěstí pochopily a v druhém utkání si poradili United Big 3:2. Poté předvedli dobrý výkon proti Dačicím a bylo to znát i na výsledku. Výhra 8:0. Bohužel poté došlo ke značnému uspokojení a podcenění dalšího soupeře a to Tygrů z Meťáku. Naštěstí se stačili vzpamatovat a vyhráli díky dobrému závěru 4:3. Také druhé místo ve skupině a tedy bratrovražedný souboj s Modrými o 3. místo.

Zápas o třetí místo, tak měl svůj náboj a i velkou zápletku. Nedopatřením pořadatelů a rozhodčích totiž na konci zápasu nebylo jasné, kdo vlastně vyhrál. Nakonec se však zjistilo, že to není vážný problém. Sice jsme byli administrativně rozděleni na Modré a Bílé, ale ve skutečnosti jsme jeden tým a to FBC Štíři ČB. Proto se oba týmy umístili na krásném třetím místě.

Další turnaj nás čeká tuto sobotu 1. února, a to opět v Kaplici. Kdo chce vidět krásné kombinace do prázdné branky, tak tam nemůže chybět.

Komentář trenéra Novotného: Oba týmy ukázaly, že umí hrát kombinační florbal. Určitě nás letos čeká ryze štírské finále. Uvidíme, zda se to povede teď o víkendu. Zároveň mě potěšilo, že i ročníky 2006 se dokázaly vyrovnat hráčům, kteří jsou někdy i o 4 roky starší.

 

Napsat komentář