Oba týmy mladších žáků na bedně

Trenéři a rodiče přihlížející hře mladších žáků 6. 11. na turnaji v Jindřichově Hradci rozhodně nemuseli splachovat žal místním tuzemákem a chladit emoce koupelí ve Vajgaru. Tým Zelených po třech jednoznačných vítězstvích turnaj vyhrál, Modří brali za dvě prohry a jednu výhru místo třetí.

Úvodní štírské derby opět vyznělo lépe pro zelené mužstvo, které díky lepší efektivitě v zakončení zvítězilo 7:1, ačkoliv po většinu zápasu šlo o víceméně vyrovnané klání.

Oproti minulému turnaji se Modří lépe pohybovali a také jejich výkon v obraně byl mnohem disciplinovanější. To se promítlo do bezgólové první půle utkání proti dačickému Centropenu. Bohužel ani tentokrát střelci v modrém nenabili své florbalky ostrými  a po ojedinělých zaváháních obrany v druhé části hry podlehli 0:4.

Zelení do svého dalšího matche nastoupili proti domácím. Od začátku bylo zřejmé, kdo bude režírovat děj tohoto kusu. Soupeře jsme převyšovali ve všech herních činnostech a nejvíce pohybem. Tým se po dvou identických poločasech prostřílel k vysokému vítězství 12:2.

Z průběhu turnaje bylo zřejmé, že o konečné vítězství si to rozdají naši zelenáči s Dačicemi. Utkání bylo velmi zajímavé zejména tím, jak kluci kopírovali taktiku „přitáhni a povol“ A-týmu mužů. Štíři rychle odskočili do vedení 4:1, ale na přelomu poločasů se jim do hry vloudilo mdlé bezvětří. Hráči přestali běhat a kombinovat. Místo přihrávek na volného hráče se zbavovali míčku nepřesnou střelbou. Soupeř vycítil šanci a snížil na rozdíl jediného gólu. Naštěstí máme hráče, kteří do puntíku poslouchají trenéry a na pokyn „dej si ho“ ho opravdu dají. Věřte, nevěřte, náš sniper dostal tento jasný rozkaz během turnaje třikrát a pokaždé zavěsil. Inu nebyl čas, ptát se kdo je kdo… Gól na 5:3 nás probral z letargie a návratem k výkonu z počátku zápasu jsme dospěli ke konečnému skóre 9:3.

Poslední představení nedělního dopoledne sehrály modré celky Štírů a J.Hradce. Naši potvrdili vzrůstající tendenci svých výkonů, Sebík Placer předvedl tygří jump, zákrok dne a konečně jsme asi z dvacetidevíti šancí dali také pár gólů. Modrý tým si zaslouženě připsal první vítězství sezóny v poměru 6:1.

Pozitiva? Rozhodně skvělé výkony všech čtyř brankářů, zodpovědné bránění, pohyb i mezihra. Vylepšit ovšem musíme ještě finální přihrávku a střelbu. I přes příznivé společné skóre obou štírských mužstev (35:18), zůstalo až příliš mnoho šancí nevyužito.  Za vše asi hovoří příklad z posledního zápasu, kdy jsme po střele ze samostatného úniku dali gól až ze čtvrté dorážky.

Anketa o nejužitečnějšího hráče byla v obou týmech vyrovnaná a nejvíce hlasů od svých spoluhráčů dostali Páťa Matys a Maty Kouba ze Zelených, z Modrých gólman Tom „Rybíz“ Ryba a Jarda Studenovský.

 

 

 

Zelení: Brabenec, Šrámek – Calta P., Kříž, Matys – Křivský, Kouba, Hůrka – Fišer, Starčevský, Kubeš

 

Modří: Ryba, Placer – Kuba, Holek, Studenovský – Kandl, Uhlíř, Ježek – Calta J., Dvořák L., Majer