Olympionici ocenili Davida Cahu

Ve středu 20. února se ve velkém sálu DK Metropol v Českých Budějovicích konalo vyhlášení již šestnáctého ročníku ankety o nejlepšího jihočeského sportovce roku do 15 let. Tuto soutěž vyhlašuje za finanční spoluúčasti Jihočeského kraje Gymnázium Česká a Olympijských nadějí v Českých Budějovicích, Regionální sdružení Jižní Čechy Českého klubu olympioniků, Český klub Fair play, Krajské sdružení ČSTV, Českobudějovická sportovní a tělovýchovná organizace a Jihočeské všesportovní kolegium. V rámci této ankety proběhl i 12. ročník ceny Fair play.

Do ankety “Nejlepší jihočeský sportovec roku do 15 let“ bylo nominováno padesát sportovců. Mezi nimi měl poprvé zastoupení i náš klub FBC Štíři ČB a to zásluhou staršího žáka Davida Cahy, který si nominaci zasloužil za skvělé výkony ve štírském dresu v kategorii starších žáků i dorostenců a také na regionálních výběrech starších žáků v barvách Jihočeského kraje.

Cílem ankety bylo především upozornit na mladé talentované sportovce a práci jejich trenérů. Přiblížit podmínky, v nichž se připravují na svou sportovní kariéru. Ocenit jejich dosavadní úsilí a výsledky a vyzdvihnout jednání na vysoké sportovní a morální úrovni – fair play. Z toho důvodu nebylo vyhlašováno konečné pořadí všech sportovců, ale jen první deset. Mezi ty se David nedostal. I přes to však byl na pódiu před plným sálem DK Metropol oceněn za své výkony v minulém roce. Ocenění mu předali bývalí úspěšní českoslovenští olympionici pocházející z Jihočeského kraje.

Davidovi za celý klub gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů do další kariéry.

Napsat komentář