Opora A-týmu Hejplík na soustředění mládeže

Ve čtvrtek pokračovalo čtvrtým dnem soustředění starších žáků v Horní Stropnici. Po snídani vyrazila jedna parta na trénink na venkovní hřiště. Druhá se naopak věnovala videorozboru vítězného utkání s výběrem stropnické základní školy z předchozího dne, kde hráči zjistili, že i přes výhru bylo ve hře několik nedostatků. V půlce dopoledne si týmy vyměnily stanoviště. To hlavní mělo však teprve přijít.

Nejprve vyrazili během poledního klidu Štíři regenerovat na místní koupaliště, kde se kromě koupání věnovali i beachvolejbalu a dalším hrám. Po návratu z koupaliště na hráče již na ubytovně čekalo jedno překvapení – Václav Hejplík, opora A-týmu, který se přijel podívat, jak hráči během soustředění makají a také si s mladými nadějemi odpoledne v hale zatrénoval a předal jim několik rad do jejich hráčské kariéry.

Po večeři ještě Hejplík v utkání hráči versus trenéři doplnil tým trenérů, kteří i když byli na hřišti v početní nevýhodě (4 proti 5), tak dokázali svého soupeře pěknými kombinacemi rozebrat a starší žáci i přes velkou bojovnost a týmový výkon na výhru nedosáhli.

A jak hodnotil svou návštěvu na soustředění samotný Vašek? „Kluci brali utkání proti trenérům sportovně a jejich motivace nám nedala nic zadarmo a doufám, že budou takhle pokračovat i v dalších trénincích a zápasech. Bavilo mě to.“

Před odchodem na ubytovnu ještě čekala hráče další část etapové hry, která tentokrát spočívala v „přelezení“ fotbalového hřiště po týmech ve vláčku za sebou a držení se za kotníky. Za tuto náročnou disciplínu nakonec byli oceněné oba celky ziskem plusového bodu.

Napsat komentář