Oslabené juniorky přivezly 6 bodů

Již čtvrtý turnaj nadstavbové skupiny zavedl tým juniorek potřetí do Chlumce nad Cidlinou. V předchozích pěti zápasech mladé Štírky porazily Jaroměř a Písek. Poté prohrály s Týnem nad Vltavou a dvakrát těsně s lídrem soutěže ze Všestar. Aktuálně jim tedy patřilo čtvrté místo v tabulce.

Bohužel tato sezona je pro Štírky asi prokletá. Opět chybělo kvůli nemocím, zraněním a jiným povinnostem celkem 6 hráček a k utkání se dostavilo pouze 5 hráček do pole a brankářka.

FbC Panthers – FBC Štíři Č. Budějovice 5:7 (1:2, 2:3, 2:2)

Od začátku se Štírky snažily hrát ze zajištěné obrany a spoléhaly na samostatné akce L. Faltusové, při kterých měl zbytek týmu povinnost se hlavně vydýchat a odpočinout. Již ve čtvrté minutě slavila tato taktika úspěch a první branku utkání střílí Štírka Faltusová po krásně rozehrané standardní situaci na polovině hřiště. V 10. minutě z ojedinělé akce vyrovnávají soupeřky. Na to ale v závěru třetiny reaguje další povedenou střelou Faltusová. Štírky tak vyhrávají první třetinu o gól.

V druhé třetině se obraz hry nezměnil. Štírky dobře kombinují, soupeře téměř k ničemu nepouštějí a těží z rychlých akcí „běžkyně“ Faltusové. Ta dokončuje hattrick hned ve druhé minutě. Poté se do útoku přesouvá Holmanová a soupeřkám se z její spolupráce s Faltusovou pořádně motá hlava. Štírky kromě šancí z toho vytěžily další dvě branky a odskakují na 1:5. V závěru třetiny však docházejí Štírkám síly a toho soupeřky využívají ke snížení na 3:5. Obzvláště poslední gól inkasovaný při vlastní přesilovce byl velmi ovlivněn nedostatkem sil.

Třetí třetinu začínají Štírky zbytkem zmíněné přesilové hry. Při ní provedli to, co trenér namaloval a opět to končí brankou z hole Faltusové. Na tento gól však reagují bleskově i soupeřky a snižují na rozdíl dvou branek. Poté přicházejí horké chvilky pro brankářku Kozákovou. Ta je však s bravurou zvládá a podává kvalitní výkon. V závěru utkání hrajeme „přesilovku“ kterou využívá dalekonosnou střelou Štírka Tušlová. Minutu před koncem sice Panthers snižují, ale závěr si Štírky již zkušeně pohlídaly a vyhrávají 7:5.

Sestava Štírek: Kozáková – Kupská, Faltusová, Šrámková –  Tušlová, Holmanová

Komentář trenéra J. Novotného: „S pěti hráčkami do pole jsme měli překvapivě dobrý pohyb. Zlepšili jsme standardní situace a rozehrávku. Ještě se naučit proměňovat alespoň polovinu šancí co máme a budu s hrou docela spojený.“

FBC Štíři České Budějovice  – TJ Sokol Jaroměř – 10:0

Před tímto utkáním panovaly drobné obavy, zda vydržíme bez střídání i druhé utkání. Zároveň jak moc se projeví nástup nejlepší střelkyně soupeře A. Ludvíkové, která v minulém vzájemném měření sil ještě nemohla z administrativních důvodů nastoupit.

V první třetině nás soupeřky zaskočili totálně defenzivní taktikou, kdy se téměř 3 hráčky soustředili jen na prostor svého velkého brankoviště a na naší střelkyni L. Faltusovou. Toho jsme využívaly k pohodlné rozehrávce a zapojení obránců do útoku. Hned v první minutě se z pozice obránce prosazuje střelou B. Holmanová. Ve čtvrté minutě se prosadila těsně bráněná Faltusová a soupeřky od té doby už ani nepomýšlely na útok. Štírky se věnovaly kombinační hře, kterou se snažili rozhýbat obraný val soupeře na velkém brankovišti. To se dařilo a ve 12. minutě zvyšuje na 3:0 Holmanová.

Ve druhé třetině byl obrázek hry stejný. Jaroměř držela „zuby nehty“ své brankoviště a P. Kozáková se už druhou třetinu v řadě ve Štírské brance jen nudila. Štírky na útočné polovině krásně kombinovaly a trpělivě hledaly cesty k dalším brankám. V této třetině dosáhla dvou branek Tušlová a Kupská. Prostřední část uzavřela gólovou střelou Faltusová a tím stanovila skóre na 8:0 pro Štírky.

Ve třetí třetině začaly mít Štírky problém s pohybem a kombinace vázla, ale efekt byl jen takový, že si konečně Kozáková v brance Štírek zachytala. „Hattrik“ dokončila v páté minutě Holmanová a v 11. minutě Tušlová. Výhra 10:0 pro Štírky.

Sestava Štírek: Kozáková – Kupská, Faltusová, Šrámková –  Tušlová, Holmanová

Komentář trenéra J. Novotného: „Úplně jiné utkání než ty, na které jsme celý rok zvyklí. Musíme tvořit hru a střílet z pozice obránců. I díky brzkému gólu a totální rezignaci soupeře na jakékoliv útočení se nám kombinace až nezvykle dařila. Jsem rád, že se konečně rozstřílely i jiné hráčky než jen Lenka Faltusů.“

Napsat komentář