Vítězství mladších žáků ve znamení devítek

Většina z nás by jistě musela chvíli přemýšlet, aby našla pádný důvod, proč jet v neděli do Milevska. Tým mladších žáků ale 8. 3. 2015 dobrý důvod měl. A ačkoliv je už holky zajímají, tak MDŽ to nebylo. V dalším kole Jihočeské ligy tam totiž chtěli navázat na dosavadní dobré výsledky této sezóny. To se jim podařilo a po vítězství nad Dačicemi, a remízách se Strakonicemi a domácím Došwichem přivezli domů opět pohár za první místo.

Přestože některé borce před prvním zápasem více než soupeř zajímalo, zda je v hale přítomen bufet, tak proti tradičnímu rivalovi nastoupili koncentrovaně a s velkým nasazením. Pestrá hra založená na výborném pohybu a nápaditých kombinacích se odehrávala po většinu zápasu před brankou soupeře a výsledkem byla zasloužená výhra 13:4.

Do druhého zápasu proti Strakonicím jsme postavili sestavu bez „Kubů a Lukášů“ (tedy hlavních opor s rokem narození 2002). Na druhou stranu strakoničtí přivezli mnohem silnější mužstvo než na předchozí turnaje a navíc proti nám nastoupili povzbuzeni výhrou z úvodního zápasu s Milevskem. Překvapení na sebe nedalo dlouho čekat a poločasový stav 5:3 pro „Straky“ byl pro kluky jasným varováním, že bez pohybu a důrazu vyhrávat nelze. Ve druhé půli tým však zabral, lajna Severin-Dědič-Novák na sebe vzala zodpovědnost první formace a starala se o neustálé dotahování soupeřova náskoku. Ukazatel skóre se nakonec zastavil na stavu 9:9.

Do posledního utkání proti domácím, hnaným publikem s bubnobijci, jsme opět nastoupili s „dvadvojkami“ a oproti zápasu se Strakonicemi to bylo jako bychom prošli na druhou stranu zrcadla. Zpočátku jsme dominovali a vybudovali si až tří brankový náskok. Postupně se nám však začala vytrácet kombinace a naopak se nám do hry vloudila nekoncentrovanost a přílišné pokusy o individuální akce. V posledních minutách jsme nad utkáním definitivně ztratili kontrolu a umožnili soupeři zhruba 30 vteřin před koncem srovnat na konečných, kdo by to řekl, 9:9.

Přestože se potvrdilo, že pokud je někdo na pohyb navíc opatrný na tréninku, tak si tento neduh přenáší i do zápasů, tak nám kluci svou hrou opět udělali radost. Těch pár šedivých vlasů navíc z remízových „nerváků“ a snahy některých hráčů změnit cestou domů minibus na aquapark se už na našich hlavách ztratí.

Sestava: Capl P. – Tinavský, Wittner, Zeman – Severin, Dědič, Novák – Smrž, Šmíd, Šimek – Krejčí, Perina, Mík – Hromádko, Štědronský, Přech

Autor: Jiří Dědič

Napsat komentář