Povedený vstup mladších žáků do nové sezóny

Mladší žáci se po dlouhé odmlce vrátili do pětkového florbalu a 24.9. je v Kaplici čekalo hned v prvním zápase městské derby proti Meťáku. Všichni jsme s napětím očekávali, jak dopadne srovnání se soupeřem, který v této věkové hrál velký florbal i v minulých sezónách.

K našemu velkému překvapení nevykazovalo v podání Štírů úvodní utkání typické znaky začátku sezóny. Rychle jsme se otřepali z gólu obdrženého již v 7. sekundě a kluci jakoby ani nezaregistrovali, že Prague Games již skončily a pokračovali v tempu a nasazení, které je na tomto turnaji tolik zdobilo. Díky aktivitě, rychlosti a snaze o kombinační florbal si naši mlži brzy vybudovali převahu a ačkoliv soupeř hrozil z brejků, bylo zřejmé, že vyrovnání visí ze vzduchu. To přišlo od první lajny po vzorově zahrané standardce. Do konce třetiny jsme si vybudovali dvoubrankový náskok a protože se obraz hry nijak neměnil, tak jsme se po třech periodách radovali z vítězství 10:5.

Jako šťastnější tým jsme odešli i z druhého zápasu proti malontským Hraničářům. Výkon z předchozího matche jsme si ovšem přenesli pouze do první třetiny, kterou jsme vyhráli 3:1. Poté se patrně do myslí našich plejerů vkradl pocit, že se Malonty oslabené absencí některých klíčových hráčů porazí samy. Lehkovážně jsme zahazovali jednu šanci za druhou, přestali celoplošně kombinovat a nedůsledně bránili soupeřovo brejkové hráče. Trest na sebe nenechal dlouho čekat a po třech identických brejcích bylo srovnáno na 4:4. Do pauzy jsme ještě stihli strhnout vedení na svou stranu, nicméně druhou třetinu jsme o gól prohráli. Kluci si naštěstí přestávkovou masáž vzali k srdci a ve třetím dějství soupeře již do vážnějších šancí nepustili a náskok navýšili na konečných 7:4.

Bez ohledu na výsledky je pozitivní, že i přes velkou obměnu a přechod na velký florbal, mužstvo šlape a všichni jsme se florbalem skvěle bavili. Loňští elévové mile překvapili rychlostí své adaptace, brankáři parádně zachytali a každá lajna splnila očekávání, která jsme při jejich sestavování měli.

V anketě o nejužitečnějšího hráče těsně zvítězil Domča Březina před Matym Koubou.

FBC Štíři ČB Zelení – SK Meťák ČB 10:5 (3:1, 4:2, 3:2)

FBC Štíři ČB Zelení – TJ Hraničář Malonty 7:4 (3:1, 2:3, 2:0)

Sestava

Šrámek, Bjaček – Březina, Kouba, Ježek, Pávek, Starčevský – Kubeš D., Kutheil V., Fišer, Sukdol Jan, Vávra – Cuřín, Kuba, Kutheil J., Oulehla, Schořovský – Majer, Přech.