Prague games: B18 a B14 postupují

Ve čtvrtek na Prague games, největším mládežnickém turnaji na světě, byly na programu další utkání základních skupin a první kola play-off. Nejvíce se dařilo týmům juniorů (B18) a starších žáků (B14), které zvládly své zápasy v play-off.

B18 – junioři

Juniory čekal nejprve v utkání základní skupiny vicemistr České republiky Bohemians Praha. Štíři vstoupili do utkání dobře a po dvou skvělých akcích, které zakončoval Svintek, vedli 2:0. Bohemians ale vyrovnali, 65 sekund před koncem dostal Štíry opět do vedení Šimek, ale soupeř 13 vteřin před koncem vyrovnal 3:3. Štíři tak vybojovali senzační bod. V druhém duelu ale nestačili na švédské Rasbo poměrem 2:4 a do play-off postoupili ze čtvrtého místa. V úvodním zápase play-off tak narazili na Sokol Koterov, který po celou dobu utkání jen bránil před svou brankou a čekal na brejky. Obranný val se povedlo prolomit jen Šimkovi a Štíři tak porazili svého soupeře 1:0. V pátek je čeká SV Floorball St. Gator ze Švýcarska.

B16 – dorostenci

Dorostencům se naopak nevedlo a po dvou porážkách ve skupině nezvládli ani úvodní duel v play-off, když nestačili na německý Chemnitz poměrem 2:5.

B14 – starší žáci

Starší žáci se po úvodních dvou vysokých porážkách, kdy si poprvé vyzkoušeli mezinárodní úroveň, výrazně zlepšili. Brněnským Buldokům podlehli ve vyrovnaném duelu 1:3, když neproměnili dvě trestná střílení. Poté nestačili na fisnké Loiske 0:5, ale v play-off přehráli švédský Göteborg 2:1 a v pátek je čeká Tapalian Erä D02 Sininen z Finska.

G18 – juniorky

Juniorky prohrály duel ve skupině s Zug United 0:8 i zápas v play-off se švédským celkem Vendelsö a s Prague games se loučí.

G16 – dorostenky

Dorostenky v základní skupině nestačily na Znojmo (1:5) ani na jeden z nejslavnějších týmů světa Pixbo Wallenstam poměrem 0:3. V play-off poté prohrály s norskou Sveivou 1:3 a na turnaji také končí.

Napsat komentář