Prague games: junioři porazili Bratislavu

Ve středu 6. července odstartoval nejprestižnější mládežnický turnaj na světě, Prague games 2016. Štíři vyslali do boje pět týmů – juniory, dorostence, starší žáky, juniorky a dorostenky. Nejvíce se dařilo juniorům, kteří zvítězili nad Bratislavou.

B18 – junioři

Junioři v prvním utkání nastoupili proti 1. MVIL Ostrava. V utkání již po deseti vteřinách vedli, ale vzápětí vedení ztratili. Z trestného střílení mohl vyrovnat Šefrna, ale nájezd ani nezakončil. Z následné přesilovky Štíři navíc inkasovali na 1:3. I přes větší tlak ve druhé části již zápas zvrátit duel již nedokázali a nakonec prohráli 3:5. Ve druhém utkání se Štírům již obrat povedl. Se Snipers Bratislava prohrávali 0:2, ale po gólech Štěpky, Pereka a Šimka nakonec zvítězili 3:2. „V prvním utkání jsme zbytečně kvůli mdlému výkonu ztratili body, které musíme vybojovat zítra proti silnějším soupeřům. Druhé utkání jsme zaslouženě otočili a jsme rádi za vítězství,“ hodnotil středeční představení svých svěřenců Lukáš Malý.

B16 – dorostenci

První duel rozehráli dorostenci se Strängäs IBK ze Švédska. V utkání se jim dařilo vždy být o jednu branku ve vedení, ale soupeř vždy vyrovnal. Až se povedlo zvýšit přesnou střelou Hrouzkovi na 5:3, ale k údivu všech hráčů na hřišti i diváků v hale rozhodčí branku přehlédl a nechal pokračovat ve hře. Vzápětí soupeř vyrovnal na 4:4 a Štíři tak brali z utkání jen bod. V druhém duelu Štíři prohráli s Panthers Praha 1:6.

B14 – starší žáci

Starší žáci sbírají na turnaji první mezinárodní zkušenosti a výsledkově se jim zatím nedaří. Švédskému celku Farsta IBK Black podlehli 2:12 a výběru hráčů ze středního Švýcarska startujícího pod názvem Zug United 1:10.

G18 – juniorky

Juniorky nejdřív nestačily na Herbadent poměrem 1:7 a poté Sköndals IK ze Švédska 0:5. „Nemohoucnost v koncovce nás připravila o body z obou utkání,“ komentoval průběh středečních zápasů Jan Novotný.

G16 – dorostenky

Dorostenky se nejdříve utkaly s celkem Chodova, se kterým prohrály 1:5. Ve druhém utkání narazily na výběr nejlepších hráček z Finska startujícím pod názvem Northern Stars 2001, kterým podlehly poměrem 0:11.

Napsat komentář