Prague games pro Štíry skončilo v pátek

V pátek pokračoval třetím dnem nejprestižnější mládežnický florbalový turnaj na světě – Prague games. Na programu byly utkání play-off. Ve čtvrtek ve vyřazovacích bojích uspěly junioři a starší žáci, které nyní čekali těžcí zahraniční soupeři.

B18 – junioři

Velmi silný soupeř, švýcarský SV Floorball St. Gator, nastoupil ve druhém kole play-off proti českobudějovickým florbalistům. Jihočeši nezachytili vstup do zápasu a soupeř se brzy dostal do vedení 6:0. Štírům se sice postupně dařilo vytvářet šance a zvýšit tempo hry, ale soupeř si náskok pohlídal a pro Štíry nakonec Prague games po výsledku 4:12 skončilo.

„Soupeř byl jednoznačně lepší, my jsme si dlouho zvykali na vysoké tempo hry, na které nejsme z našich soutěží zvyklí. Začalo se nám střelecky dařit až ve druhé polovině zápasu, kdy už bylo na zvrat pozdě,“ komentoval utkání trenér Štírů Lukáš Malý.

B14 – starší žáci

Štíři nastoupili v poledne na Děkance proti finskému celku Tapanilan Erä D02 Sininen, kterému podlehli 0:5 a s turnajem se také rozloučili. „O lepší výsledek a možný postup nás připravila nemohoucnost v koncovce, kdy jsme nedokázali proměnit ani vyložené šance“ hodnotil duel trenér Jan Novotný.

Napsat komentář