Prague games: Štíři vyřadili Tatran!

Ve středu 9. 7. pokračoval dalšími zápasy jeden z nejprestižnějších mládežnických florbalových turnajů Prague games 2015. O prvotřdní senzaci se postaral tým Štírů v kategorii B16, když v prvním kole play-off vyřadil nejlepší tým české historie a současného mistra dorostenců, juniorů i mužů Tatran Střešovice poměrem 5:2.

B13

Na starší žáky ročníku 2002 dnes čekal poslední zápas ve skupině. Výhra 3:0 nad Vsetínem znamenala, že se Štíři vyhnuli předkolu play-off a první zápas ve vyřazovacích bojích je čeká až v pátek od 9:40 proti Ostravě.

B15

Dorostencům ročníku 2000 se nedařilo. Nejprve prohráli poslední utkání ve skupině se švédským Nykvarnem 1:12 a následně nestačili v play-off Zug United ze Švýcarska poměrem 2:11 a turnaj pro ně skončil.

B16

Dorostence ročníku 1999 čekaly nejprve ještě dvě utkání ve skupině. Nejprve po boji prohráli se švédským Äkarsbergem 1:2 a poté po laxním výkony remizovali s rezervním celkem Tatranu Střešovice – black 1:1. Právě remíza rozhodla o tom, že Štíři půjdou do play-off ze čtvrtého místa, kde na ně čekal hlavní tým Tatranu Střešovice. Jihočeši inkasovali již v úvodní minutě, ale poté ve vlastním oslabení vyrovnali a do poloviny utkání skóre otočili – 2:1. Třetí branku přidali hned na úvod druhé části. Soupeř sice snížil, ale po dalším vydařeném brejku zvýšil Zenkl na 4:2. V poslední minutě postup pečetil gólem z trestného střílení Šefrna – 5:2. Štíři tak vyřadili slavný Tatran Střešovice!  Zítra je čeká další těžký soupeř – Bohemians Praha – jeden z nejlepších mládežnických týmů posledních let.

B18

Junioři nejprve prohráli se švýcarskou reprezentací 1:6 a poté v play-off v prvním kole se Zvolenem 0:4. Turnaj tak pro ně skončil.

G18

Juniorky na turnaji především sbíraly zkušenosti, i tak ale předvedly dobré výkony. Nejprve ve skupině prohrály s Basilejí 1:5 a poté s Bohemkou 1:9. V play-off následně velmi dlouho trápily nejlepší ženský tým současnosti Herbadent Praha – 0:2.

Napsat komentář