Radomil Metelka: Potřebujeme na góly strašnou spoustu šancí

Je tady další rozhovor na zhodnocení sezony. Teď jsou na řadě mladší žáci a u rozhovoru je jeden z jejich trenérů Ráďa Metelka.

Jak bys zhodnotil dosavadní ročník?
I po posledním turnaji musím říct, že sezónu za mě hodnotím jako povedenou. Na hráčích byla vidět chuť trénovat a zlepšovat se, což bylo na jejich hře vidět.

Co tě v sezóně potěšilo, případně zklamalo?
V sezóně mě potěšilo, že byl v průběhu sezóny vidět na naší hře posun k tomu, jak jsme chtěli hrát. Čekají nás turnajové vrcholy sezóny a já doufám, že si je společně užijeme. Naopak mě trochu zklamala docházka některých kluků, na kterých je tréninkové manko bohužel potom při turnajích vidět.

Na co jste se nejvíce kladli důraz v trénincích?
V tréninku jsme kladli důraz na pohyb po hřišti s míčkem na hokejce a hlavou nahoře. Pilovali jsme přihrávky a jejich příjem. Ale hlavně střelbu, která nás trochu trápí napříč kategoriemi. Potřebujeme na góly strašnou spoustu šancí, což bych chtěl do budoucna zlepšit.

Co plánujete na léto? Bude i nějaké “oblíbené” běhání na ovále?
V květnu se překlápí kategorie, přijdou noví kluci a já už se těším na seznamování se na atletickém oválu ZŠ Vltava. Během května zapracujeme na fyzické kondici, abychom na letním soustředění v Horní Stropnici mohli být co nejvíc na hokejce.

Budeš pokračovat u mlžů i příští rok? Případně jaké bude složení trenérského týmu.
U mlžů budu hrozně rád pokračovat i příští rok a trenérský tým by měl být ve složení Martin Mrzena, Vojta Fišer a já. Už se na další sezónu moc těším a doufám, že si ji se stávajícími i novými kluky užijeme. Na závěr bych ještě rád poděkoval rodičům za jejich vstřícnost a podporu na turnajích.