Soutěže na sezonu 2014/15 přihlášeny

Přihlášky do soutěží na sezonu 2014/2015 jsou uzavřeny. Štíři budou do nového soutěžního ročníku již tradičně vstupovat v pozici nejsilnějšího jihočeského klubu, když přihlásili 10 družstev, z nichž čtyři budou hrát celostátní soutěže. To je nejvíce ze všech klubů v kraji. Nově totiž Štíři přihlásili 1. ligu juniorek. Navíc Štíři vyslali týmy mužů i žen do Poháru České pojišťovny.

Muži A

Muži A budou hrát nově vzniklou Národní ligu, ve které se až s výjimkou Jaroměře budou utkávat s celky, s nimiž se dosud v lize nepotkávali, jak jsou Plzeň, Turnov, Kadaň či spolufavorit soutěže a vítěz loňské 2. ligy divize I Chomutov.  „Národní liga bude těžká soutěž, ale rádi bychom se pohybovali mezi prvními čtyřmi celky tabulky a zajistili si dobrou pozici před play-off. Jak moc je to reálný plán nám ukážou hned první zápasy,“ uvedl prezident klubu Jiří Kratochvíl.

Muži B

Vzhledem ke změně systému soutěží se liga, v níž působí mužská rezerva, nebude od následující sezony jmenovat 3. liga jako dosud, ale jen Regionální liga. Stále ovšem půjde o nejvyšší soutěž v partnerském regionu Kraje Vysočina a Jihočeského kraje. „Po úspěšné minulé sezoně, kdy béčko jako nováček hrálo o medailové příčky, budeme pomýšlet na postup do Divize,“ řekl šéftrenér klubu Lukáš Malý.

Štíři se letos rozhodli nepřihlásit C-tým mužů. „Rozhodli jsme se letos nepřihlásit muže C, protože soutěž byla pro hráče hodně finančně náročná a z toho důvodu o ní nebyl ani moc zájem z řad hráčů,“ uvedl důvody Kratochvíl.

Junioři

Juniorský tým bude opět působit v 2. lize juniorů – skupina C, kde z dalších jihočeských klubů bude působit již jen Písek a Jindřichův Hradec. „U juniorů máme dlouhodobý cíl postup do juniorské extraligy, která by naše hráče kvalitně připravila pro přechod do mužské kategorie a postupně tím pozvedla i mužský A-tým. Budeme se snažit, aby se postup povedl již letos,“ poznamenal Malý.

Dorostenci

Dorostenci budou opět působit v 1. lize dorostenců – skupina C. Z jihočeských klubů je doplní již jen Tábor. Malý k dorostencům řekl: „Dorostenci se již připravují s juniory, aby byli v případě postupu juniorů do extraligy příští rok na tuto soutěž připraveni.“

Starší žáci

V letošní sezoně Štíři přihlásili jen jeden tým starších žáků. Příčiny opět uvádí Malý: „V posledních dvou sezonách jsme měli i B-tým, ale letos jsme se rozhodli jen pro jedno družstvo s cílem zvýšení konkurence mezi hráči. Věříme totiž, že ta je posune více herně dopředu.“

Mladší žáci a elévové (přípravka)

Mladší žáci a elévové budou mít opět každý jedno družstvo v soutěži. „Nadále však budeme pokračovat v pořádání vlastních klubových turnajů pro tyto hráče. To se týká i přípravky, která oficiální soutěže v kraji nemá,“ řekl Malý.

Ženy

Na ženy čeká opět 2. liga žen divize V. „Budeme chtít navázat na povedenou druhou polovinu loňské sezony a posunout se minimálně na stupně vítězů,“ poznamenal Jan Novotný, který má na starosti ženskou složku.

Juniorky

Poprvé Štíři přihlásili i juniorky, které si zahrají 1. ligu juniorek – skupina D. „Chceme vedle mužské složky zkvalitňovat i tu ženskou. Proto je důležité vytvořit pro hráčky mezistupeň mezi dorostenkami a ženami. Navíc už nám do kategorie juniorek dorostly hráčky, se kterými již několik let poctivě pracujeme,“ uvedl Novotný důvody přihlášení juniorek.

Dorostenky

Liga dorostenek divize V opět čeká i štírské dorostenky. „V minulé sezoně jsme u kategorie dorostenek zaznamenali výrazný herní i výsledkový posun. Věříme, že tomu bude i tentokrát. Navíc některé dorostenky dostanou možnost nastupovat i v juniorkách, čímž odehrají dvakrát více utkání než v předchozích sezonách, „ řekl Novotný.

Pohár České pojišťovny

Po roční odmlce si v Poháru ČP zahrají vedle mužů i ženy. Mužům se v loňské sezoně povedl postup až do čtvrtfinálové skupiny a již poněkolikáté přivedli do Českých Budějovic extraligového soupeře. „Podobně úspěšní chceme být i letos. Bude ale záležet na losu. V každém případě bychom byli rádi, aby muži a tentokrát i ženy narazili na zajímavého soupeře. Samozřejmě nejlépe extraligového,“ uzavřel s úsměvem Kratochvíl.

Los celostátních soutěží se uskuteční již v neděli 15. června. Regionální soutěže budou rozlosovány o týden později 22. června. Na obou losovacích aktivech budou mít Štíři svého zástupce.

Napsat komentář