Štíři úspěšně reprezentovali JČ kraj

Na konci května se konaly regionální výběry (turnaje krajských reprezentací) mladších a starších žáků, žákyň a dorostenek. Ve všech kategoriích měli již tradičně zastoupení i Štíři.

Výběry starších žáků

Nejvíce se dařilo právě starším žákům, kteří se v rámci regionálního měření sil utkaly s Krajem Vysočina, dále Pardubickým a Královéhradeckým na jednodenním turnaji v České Třebové. Jihočeši vůbec poprvé v historii tento turnaj vyhráli. Nejprve porazili Vysočinu 8:3, poté Královéhradecký kraj 8:6 a na závěr si poradili i s Pardubickým krajem v poměru 5:3. Na vítězství se podíleli i hráči našeho klubu FBC Štíři ČB Robin Podlaha, Daniel Drobiš a Jan Šefrna.

Výběry mladších žáků

Mladší žáci se střetli na jednodenním turnaji v Litomyšli se stejnými soupeři jako jejich starší kolegové. Ti si nejprve poradili s hráči z Vysočiny po výsledku 8:6, ale poté prohráli s Pardubickým krajem 3:7 i s Královéhradeckým krajem (2:5) a vybojovali tak třetí místo. Ze štírských hráčů dres jihočeské reprezentace oblékli Jan Gucko a Petr Bláha.

Výběry dorostenek

Poprvé v historii se uskutečnily i výběry dorostenek, které se konaly v jiném formátu než výběry žáků. Osm týmů bylo rozděleno do dvou skupin. Navíc některé kraje byly sloučeny v jeden tým. To byl i případ Jihočeského kraje, jehož hráčky byly v jednom celku s hráčky z Vysočiny. Výsledkově se jim ovšem nedařilo. V prvním zápase podlehly týmu Pardubického a Královéhradeckého 1:3, poté Středočeskému kraji dokonce 0:5 a v posledním utkání skupiny i Praze, která celý turnaj vyhrála, 1:5. Ani zápas o 7. místo našim reprezentantkám nevyšel, když podlehly hráčkám Jihomoravského a Zlínského kraje těsně 2:3 a obsadily tak konečné osmé místo. Štíry reprezentovaly dvě hráčky – Anna Tušlová a Eliška Zimová, která vstřelila dvě ze čtyř branek svého celku.

Výběry žákyň

Turnaj se hrál ve stejném formátu jako turnaj dorostenek s tím, že některé kraje opět byly sloučeny v jeden tým. Skupina Jihočešek byla stejná jako u dorostenek. Opět přišla prohra s Pardubickým a Královéhradeckým krajem 1:3, poté ale zlepšený výkon přinesl remízu se Středočeským krajem 0:0 a těsnou prohrou s budoucími vítězkami z Prahy 1:2. V zápase o sedmé místo reprezentantky našeho kraje a Vysočiny prohráli stejně jako dorostenky s výběrem Jihomoravského a Zlínského kraje (1:4). Ze Štírek se do krajské reprezentace probojovala hráčka Nikola Kupská spolu s brankářkou Lenkou Faltusovou.

Všem hráčům děkujeme za reprezentaci nejen Jihočeského kraje, ale i našeho klubu FBC Štíři České Budějovice.

Napsat komentář