Starší žáci A i B pouze poloviční

FBC Štíři České Budějovice – 1. FbK Tábor

Štíři nastupovali proti Táboru v Sezimově Ústí.  Začátek utkání byl jako ze špatného snu. První inkasovaná branka na sebe nenechala dlouho čekat a po půl minutě musela Faltusová lovit míček ze své sítě. To ještě netušila, že to v první třetině nebylo zdaleka naposledy. Táborští se dostávali do šancí velice snadno a téměř vše na co sáhli, skončilo brankou. Nutno podotknout, že jejich šance byly vyložené a Faltusová s nimi nemohla příliš dělat. Štíři v první třetině nestačili hlavně fyzicky, snad s výjimkou Podlahy, který se snažil strhnout tým k lepšímu výkonu. Po první třetině platilo hrozivé skóre 0:8 z pohledu Štírů. Do druhé třetiny bylo nutné hlavně zvýšit nasazení. To se povedlo a Štíři hráli s Táborem v této fázi zápasu vyrovnanou partii. Nicméně směrem dopředu jejich výkonu stále něco málo chybělo. Ve třetí třetině nejprve snížil Podlaha. Poté se prosadil ještě Vácha a vypadalo to, že se budějovičtí ještě pokusí zápas zdramatizovat, nebo alespoň korigovat výsledek. Bohužel k tomu nedošlo a soupeř v závěru utkání opět několikrát udeřil. Konečný výsledek 14:2 pro Tábor nejspíše hovoří za vše.

Komentář trenéra: „Začátek utkání nám vůbec nevyšel. A do rozjetého vlaku už se těžko nastupuje. Druhou třetinu jsme se soupeřem dokázali hrát, ale pokud chceme pomýšlet na výhru, musíme takto hrát celé utkání. Na druhou stranu v týmu byli noví hráči, kteří určitě nasbírali cenné zkušenosti. Soupeř byl nad naše síly a zaslouženě zvítězil.“

 FBC Štíři České Budějovice – FBC Sokol Písek

Do zápasu nastupovali Štíři hlavně s vidinou nezaspat začátek. To se povedlo a poměrně brzy šli do vedení, když se prosadil Šefrna. Za nedlouho zvyšoval v přesilové hře Drobiš. Ten mohl záhy zvýšit na 3:0, bohužel neproměnil trestné střílení. Tak se přihlásili o slovo hráči Sokola, kteří dokázali do konce první periody snížit na 1:2. Druhá třetina nepřinesla příliš florbalové podívané. Písečtí většinou sice tlačili, ale nedokázali vstřelit branku. Buď zasáhla výborná Faltusová, nebo se připravili o branku vlastní nemohoucností. Štíři v této fázi utkání tahali za kratší konec a byla vidět únava z předchozího náročného zápasu. Do poslední třetiny bylo nutné dát zbytek fyzických, ale také psychických sil a utkání dotáhnout do vítězného konce. Když se prosadil Podlaha, byli budějovičtí zase o krok blíže. Bohužel toto vedení se nepodařilo pohlídat a Sokol za nedlouho srovnal a poté dokonce odskočil do vedení 4:3. Pak ale začali hráči Písku zbytečně faulovat, diskutovat s rozhodčím a jejich nesoustředěnost byla voda na mlýn Štírů. Ve třetí třetině měli modro-bílí možnost zahrát si celkem 5 přesilových her. Z nichž se podařilo dvě proměnit. V závěru si Štíři zahráli ještě přesilovku 5 na 3, ale než na ohrožení branky se spíše soustředili, aby udrželi míček na svých holích do závěrečného hvizdu. To se povedlo a Štíři se mohli radovat z výhry 5:4.

Komentář trenéra: „Jsem rád, že jsme toto náročné utkání zvládli. Ačkoliv tomu výsledek nenapovídá, tak spousta hráčů si sáhla na hranici svých možností a někteří dokonce za ní. Herní projev nebyl ideální a máme na čem pracovat. Především musíme najít ztracenou produktivitu.“

Sestava: Faltusová, Podlaha, Hrouzek, Tham, Bartoš, Drobiš, Motz, Zeman, Vácha, Šefrna, Vedral

(jj)

FBC Štíři České Budějovice B – FBC Sokol Písek 8 : 10

V sestavě složené z 8 mladších žáků se Štíři od začátku bránili náporu soupeře. V 9. minutě to bylo 0:5 a vypadalo to na pořádný debakl. A nebýt několika výborných zákroků brankáře Szendreie, mohlo být skóre i vyšší. Jenže v téže minutě dostali Štíři možnost samostatného nájezdu a Bláha se nemýlil. První třetina skončila výsledkem 2:5, když se znovu trefil Bláha. Na začátku druhé třetiny završil Bláha hattrick. Pak se sice dvakrát trefil soupeř, ale do konce třetiny to bylo jen o gól, když se za Štíry trefili Pražák a v přesilovce Gucko. Ve třetí třetině využil další přesilovku Bláha a bylo vyrovnáno. Písečtí šli znovu do vedení, jenže následně byli Písku vyloučeni 2 hráči během dvou vteřin (2x nedovolená vzdálenost) a Pražák znovu vyrovnal. A když v 10. Minutě zahrál jeden z píseckých hráčů míček v malém brankovišti a Bláha při dalším trestném střílení opět nedal píseckému gólmanovi šanci, vypadalo to na velkolepý obrat. Jenže přesně minutu před koncem bylo opět vyrovnáno a během poslední minuty Štíři ještě dvakrát inkasovali. Tady se projevila větší kvalita soupeře.

Hodnocení: „Na začátku se projevilo, že pro několik mladších žáků to byl debut v této kategorii. Hráče musím pochválit, že to za stavu 0:5 nezabalili a odehráli nakonec dobrý zápas, i když s nešťastným koncem.“

TJ Centropen Dačice – FBC Štíři České Budějovice B 4:9

Do tohoto zápasu jsme šli s cílem získat první vítězství. První třetina byla naprosto vyrovnaná a skončila výsledkem 3:3, když za Štíry trefili Brázda, Šulista a Bláha. V 5. minutě druhé třetiny šel soupeř naposledy do vedení. Štíři opět vyrovnali zásluhou Šulisty a v poslední minutě druhé třetiny vstřelil vítězný gól debutant Vokálek. Poslední třetina skončila vítězstvím Štírů 4:0. Branky postupně zaznamenali Pražák, Bláha, Gucko a Tibitancl.

Hodnocení: ,,Zápas byl dlouho vyrovnaný, ale druhá polovina zápasu už byla v naší režii. Naše vítězství bylo zasloužené. V obou zápasech jsem byl příjemně překvapen výkony některých mladších žáků.

Sestava: Szendrei,- Pražák, Mík, Vokálek, Bláha, Šulista, Sikora, Gucko, Tibitancl, Brázda, Tinavský, Veselý O., Bostl, Wittner.

(jč)

Napsat komentář