Starší žáci porazili Krumlov

Uplynulou neděli se po měsíční pauze představili opět starší žáci. V Krumlově je čekali těžcí soupeři – suverénní lídr soutěže z Tábora a třetí Český Krumlov. Štíři však měli za sebou pětizápasovou bodovou šňůru, kterou chtěli prodloužit a přiblížit se umístění na medailových pozicích.

FBC Štíři České Budějovice – 1. Fbk Tábor 6:9 (3:3, 0:3, 3:3)

Štíři vstoupili do zápasu velmi dobře, vytvářeli si šance, dostali se do vedení a v první periodě byli lepším týmem. Jenže soupeř dokázal vždy vyrovnat či otočit skóre a tak první dějství skončilo smírně 3:3. Druhou třetinu jakoby Štíři vypadli z tempa, byli všude pozdě a za necelou minutu to bylo 3:5. Do konce třetiny stihli inkasovat ještě jednou. V posledním dějství Štíři zlepšili hru, ale soupeř si již vedení pohlídal a Štíři tak odešli poraženi 6:9.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Až na druhou třetinu, která rozhodla o osudu utkání, jsme s fyzicky vyspělejším soupeřem odehráli minimálně vyrovnané utkání. Musíme ještě více na trénincích pracovat, abychom dokázali tohoto soupeře porazit.“

FBC Štíři České Budějovice – FBC Český Krumlov 10:7 (1:1, 3:5, 6:1)

Důležitý zápas v boji o třetí místo čekal Štíry po hodinovém odpočinku. Českobudějovické florbalisty jakoby ale povedený výkon z prvního utkání ukolébal a mysleli si, že to půjde samo. Nešlo. Soupeř byl v první části jasně lepší a jen díky štěstí byl stav po první periodě 1:1. Štíři částečně zlepšili hru ve druhé třetině, ale i přes několik šancí to stále nebyl stoprocentní výkon. Navíc soupeř více trestal chyby v obraně a tak Štíři po dvou třetinách prohrávali 4:6. Pak ale v čele s kanonýrem Váchou spustili gólovou kanonádu, během tří minut zápas otočili, třetí třetinu vyhráli jasně 6:1 a celý zápas 10:7.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Škoda, že nedokážeme podávat takové výkony jako ve třetí třetině po celý zápas. V průběhu sezony jsme kvůli tomu přišli o spoustu bodů a lepší postavení v tabulce. Nicméně věřím, že se z toho kluci už poučí a příště utkání odehrají od začátku do konce naplno.“

Napsat komentář