ŠtířiA-Tatran 2:6. Před 578 diváky to byl boj

V 5. kole Poháru České pojišťovny přivítali ve středu českobudějovičtí Štíři šestnáctinásobného mistra ČR a nejúspěšnější český florbalový tým Tatran Střešovice. Štíři předvedli výborný výkon a 578 diváků (nejvyšší návštěva v historii na utkání jihočeského celku) se v hale dobře bavilo.

FBC Štíři Č. Budějovice – Tatran Střešovice 2:6 (0:4, 1:0, 1:2)

Tatran vstoupil do utkání velmi dobře a v 6. minutě odskočil do tříbrankového trháku. Štírům chvíli trvalo, než si zvykli na superligové tempo, ale pak se stali Tatranu důstojným soupeřem. V 19. minutě Tatran zvýšil z brejku na 0:4. Ve druhé periodě převzali iniciativu domácí a trochu nečekaně soupeře přestříleli 9:4 na střely. Avšak branku zaznamenali jedinou. Po nahrávce Dvořáka mířil přesně Malý – 1:4.

Štíři zkoušeli tlačit svého soupeře i v poslední části, ale definitivní pojistku pro Tatran přidal v 50. minutě Váňa. Pět minut před koncem se Jihočeši dočkali ještě snížení po souhře Malého s Hanákem. Finální podobu výsledku dal 13 sekund před sirénou při power-play tatranský Gašparik – 2:6.

Za zmínku stojí fakt, že Štíři svého soupeře porazili 26:22 na střely.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Výborný zápas před skvělými diváky. Hráči do toho dali všechno. Škoda, že jsme nedali více gólů a že soupeř odskočil na 0:3 již v úvodu utkání. Chvíli nám trvalo, než jsme se na vyšší tempo zvykli. Zveme diváky i na naše ligové zápasy. Ten nejbližší se uskuteční v sobotu od 19:30, kdy hostíme Čelákovice.“

2017-10-11 FBC Štíři A-Tatran Střešovice /PČP 5K