Štíři vybojovali na Prague Wheel open stříbro

I počtvrté za sebou se handicapování Štíři, jako jediný český celek, vrátili z mezinárodního florbalového turnaje Prague wheel open s medailí. Po předloňském zlatu a loňském bronzu si tentokrát českobudějovičtí florbalisté na vozíku vezou z Prahy stříbro. Na turnaji se našel jen jeden tým, který byl lepší. Švédský celek Nacka HI prošel turnajem bez zaváhání a vrátil Štírům únorovou porážku z domácího turnaje v Malmö.

„Švédi vyhráli zaslouženě. V současné době hrají nejlepší florbal na světě a potvrdili to i nyní. U nich jsme je porazili jen díky mimořádně disciplinovanému výkonu a taky nám přálo štěstí,“ říká s uznáním útočník českobudějovických Štírů Zbyněk Sýkora. Švédové hodně toužili po vydařené odvetě a na turnaj do Prahy přijeli skvěle připraveni. „Po finálovém zápase nám hráči Nacky děkovali za vydařenou odvetu a byla na nich vidět úleva,“ potvrzuje Sýkora.

Štíři se na turnaji utkali se Švédy hned dvakrát. Kromě finále se oba celky potkaly i v základní skupině A a tým Nacka HI byl opět úspěšnější. Vyhrál 6:1. Další zápasy už Jihočeši zvládli a porážku utrpěli až v závěrečném finále. Zbyněk Sýkora přiznává, že skupina, ve které Štíři hráli, byla jednodušší. „My a Nacka jsme byli jasnými favority. Plzeň, tým Švýcarska a EU elites byly papírově slabšími soupeři. To druhá skupina byla mnohem vyrovnanější a situace tam byla zamotaná až do konce,“ vrací se na začátek turnaje hráč Štírů. V play off už se ale Jihočeši pořádně zapotili. Ve čtvrtfinále zdolali nejtěsnějším rozdílem 3:2 holandský Haag88.

„To byl rozhodně nejdůležitější duel turnaje. Vyřešil otázku, jestli do nejlepší čtyřky patříme či nikoliv,“ přibližuje typické dilema všech čtvrtfinálových klání Sýkora. V semifinále porazili českobudějovičtí florbalisté vítěze skupiny B Sosnowiec Wheel Wolf 3:1 a finále proti Švédům už si Jihočeši, jak říká Zbyněk Sýkora, zahráli za odměnu. „Moc se mi líbilo, jak náš tým po celý turnaj fungoval, i to jak se předvedli nováčci, pro které to byla skvělá zkušenost. Kvůli pracovnímu zaneprázdnění dorazil jen na jediný zápas náš první brankář Jirka Němec. V semifinále proti Polákům nám ale moc pomohl a toho si velmi vážím. Jinak nováček mezi třemi tyčemi Vašek Paclík ho v ostatních zápasech nahradil znamenitě,“ chválí oba brankáře Zbyněk Sýkora.