Štírům se o víkendu opět dařilo

Štírům se o víkendu opět dařilo

O uplynulém víkendu se představily ve svých zápasech hned 4 naše týmy (muži A, dorostenci a dva týmy mladších žáků, kteří nehrají dlouhodobou soutěž) a elévové, kteří odehráli domácí klubový neligový turnaj ve Sportovní hale ČB.

Muži A

Mužské áčko potřebovalo po minulém nevydařeném víkendu vyhrát. K tomu mu měly pomoci nové dresy. Sobotní zápas Štíři proti Litomyšli zvládli skvěle, když si se soupeřem poradili v poměru 10:1. Nedělní zápas s Bystřicí nad Pernštejnem Štíři rovněž vyhráli. Tentokrát o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Štíři tak brali jen dva body za vítězství 6:5. Vzhledem k tomu, že byli celý zápas lepší, tak se jedná o zbytečnou ztrátu jednoho bodu. I tak si ale Štíři v tabulce polepšili a posunuli se opět na páté místo a jsou stále ve hře o třetí příčku. O víkendu se dařilo bodově hlavně dvojici Malý-Havelka, kteří si připsali za oba zápasy 11 (8+3), respektive 10 (4+6) kanadských bodů.

Dorostenci

Také dorostencům minulý turnaj nevyšel a tak si chtěli v domácím prostředí napravit reputaci. Ovšem museli se obejít hlavně ze zdravotních důvodů bez několika hráčů základní sestavy. A tak Štíři k zápasu nastoupili bez kapitána Davida Mrzeny, nejproduktivnějšího hráče soutěže Daniela Tesaře či obránce první pětky Šimona Kalného. Dále týmu chyběli Petr Mika, Lukáš Lovčí či Robin Podlaha. I tak ale dokázali Štíři v prvním zápase oplatit Českému Krumlovu porážku z prvního vzájemného zápasu a vyhrát 5:4. Do druhého zápasu proti týmu z Jindřichova Hradce šli Štíři jako favorité a očekávali se od nich jasné 3 body, ale vzhledem k tragické koncovce, když nedokázali využít ani jasné šance a několika chybám v obraně, ztratili dobře rozehraný zápas v poměru 5:8. I přesto Štíři figurují na 3. pozici první ligy.

Mladší žáci

Oba týmy mladších žáků nastoupili k dalším zápasům v Kaplici. V těchto zápasech se trenér Jakub Jung rozhodl dát volno hráčům nastupujícím ve starších žácích. I přesto ale zanechali mladí Štíři v Kaplici dobrý dojem.

Elévové

Další klubový turnaj čekal na naše nejmenší hráče. Toho se tentokrát zúčastnili i žákyně. Dohromady se turnaje zúčastnilo 61 mladých štírských nadějí, které odehráli spoustu zápasů na třech hřištích.

Napsat komentář