Strži třetí na JIP cupu

Starší žáci se zúčastnili turnaje JIP cup v Českém Krumlově. Vzhledem k jeho obsazení bylo jasné, že se bude jednat o velice atraktivní duely. Štíři postupně změřili síly s týmy fbš Bohemians, FBC Český Krumlov a rakouským týmem UHC Linz.

První zápas sehráli starší žáci proti „Bohemce“. Už od úvodního hvizdu soupeř na hřišti herně dominoval. Svoji převahu ale nedokázal zužitkovat ke vstřelení úvodní branky. A tak se přihlásili o slovo Štíři. První branku turnaje vstřelil David Caha. Bohužel jednogólové vedení soupeře nikterak nezlomilo. Naopak. „Bohemka“ ještě zvýšila svou aktivitu, což ji přineslo kýžený úspěch. A za nedlouho již otočila vývoj utkání na 4:1. Do druhé poloviny šli Štíři s vidinou zdramatizovat utkání. A zpočátku to tak opravdu vypadalo, když se dvakrát střelecky prosadil Šefrna. Soupeř již ale žádné drama nepřipustil a navýšil své vedení až na konečných 6:3.

Velice dobrý výkon z prvního utkání si Štíři přenesli i do toho druhého. V něm se utkali s UHC Linz. Soupeř zakládal svoji hru na výborné defenzivě a tak bylo jasné, že Štíři budou muset směrem dopředu přitlačit. To se jim také dařilo a výborná hra útočníků byla podtržena zodpovědnou prací obránců a gólmana. Kolektivním výkonem si štírští došli pro vítězství 7:2.

Třetí zápas odehráli starší žáci proti Českému Krumlovu. Ten naplno využil domácí prostředí a dokráčel si pro vysokou výhru 10:1. Nutno podotknout, že naprosto zaslouženou, protože herní převaha byla opravdu znatelná.

O celkovém umístění rozhodoval poslední zápas opět proti UHC Linz, který prohrál jak proti Krumlovu, tak i Bohemians. Štíři věděli, že soupeře již jednou dokázali porazit a očekávali tak stejný výsledek i tentokrát. O to studenější byla sprcha, když rakouští florbalisté v úvodu utkání dvakrát rozvlnili síťku za jinak výborně chytajícím Řehoutem. Následoval time out Štírů. Po něm přišel soupeř s novou taktikou. Veškeré vybojované míčky ihned vyhazoval a soustředil se jen na obrannou činnost. Bohužel tato šílená hra jim zpočátku vycházela. Štíři jim toto „betonování“ často ulehčovali velice nepřesnou střelbou. S ubíhajícím časem se na hole Štírů přenesla nervozita. A tak přestávka po první polovině byla určitě na místě. Do druhé poloviny nastoupil jiný tým. A to tým, který tohoto soupeře dokázal přehrát v poměru 7:2. Budějovičtí dokázali soupeře zatlačit a za nedlouho byl stav utkání již 2:2. Minutu před koncem rozhodl o výhře a třetím místu Caha.

Sestava: Řehout, Podlaha, Máček, Vilímek, Pražák, Vaňo, Caha, Šefrna, Drobiš, Hrouzek, Vácha.

Komentář trenéra: „Od prvního utkání bylo vidět, že se hráči snaží na hřišti nechat maximum. Tomu logicky odpovídal i výkon, který byl více než dobrý. Třetí místo lze považovat za úspěch, protože konkurence zde byla velká. Turnaj byl povedený i po organizační stránce a každý hráč odjížděl s památeční medailí na krku :).“

Napsat komentář