SUPERFINÁLE: rekord a Štíři v České televizi

V sobotu 20. dubna se v pražské O2 aréně uskutečnilo Superfinále ženské a mužské extraligy. Tedy finálová série poze na jeden vítězný zápas (novinka od loňského roku). V ženském finále se utkal celek několikanásobný mistr extraligy Herbadent Praha a Vítkovice. Jednalo se tedy o reprízu z lednového finále Poháru České pojišťovny, které se konalo v Českých Budějovicích. Z vítězství se nakonec po výsledku 3:2 radovaly hráčky Herbadentu. Finálový zápas extraligy žen vidělo přímo v O2 aréně 6 295 diváků – rekordní návštěva na českém ženském florbale!

Mužské finále proběhlo poprvé v historii bez Tatranu Střešovice, kterého vyřadil Chodov v semifinále 4:2 na zápasy. Soupeřem Chodova se staly Vítkovice, které se v loňské sezoně v Superfinále musely sklonit před Tatranem. Tentokrát už titul patřil jim. Vítkovice přehrály Chodov při jeho první finálové účasti v historii 4:3. Utkání sledovalo neuvěřitelných 10 451 diváků! Tím byl opět překonán rekord v počtu diváků nejen v České republice na florbale, ale i na jakémkoli halovém sportu. Dokonce návštěvnost Superfinále v ČR byla letos vyšší než ve Švédsku, zemi florbalu.

A to nejlepší na závěr. Během přestávkového programu v České televizi si odbyla svou premiéru nová štírská vlajka, kterou do kamery ve studiu vytáhl i šéf štírského fanklubu Martin Řehout. Štíři tak byli opět vidět.

Štírská vlajka na ČT sport

!

Napsat komentář