Suverénní Štírky nedaly soupeřkám šanci

V sobotu se Štírky vydaly do Písku, kde je čekal souboj s domácím Pískem a derby s budějovickými UNITED. První zápas začínal už v 8 hodin ráno a Štírky musely vstávat brzy. Žádná únava na nich ale nebyla patrná a po více jak měsíční zápasové pauze se holky do zápasu pustily s velkou chutí.

Prvním soupeřem byl FBC Sokol Písek. O první gól se hned v úvodu utkání postarala druhá lajna, která překonala střeleckou smůlu a poprvé v sezóně se tak prosadila Katka Zadinová alias „Dýdžejka Zaďka“. Ta si v tomto zápase připsala ještě jeden gól, jinak byl již zápas v režii dua Jedličková – Janošťáková L. a když rozhodčí již po několikáté oznamoval zapisovateli stejné jméno střelce a asistence, zmohl se jen na: „jako vždycky“. Domácím už nepomohla ani výměna brankářky. Písku dovolily Štírky pouze jediný gól, utkání tak měly celou dobu pod kontrolou a radovaly se z výhry 8:1.

V druhém utkání proti záloze United se řídily Štírky jednoduchým heslem z filmu Pelíšky: „Úkol zní jasně, nesmí projet za žádnou cenu!“ a plnily tak nové pokyny trenérů. Hrály zodpovědně odzadu, dobře kombinovaly a nedaly soupeřkám příliš šancí ke střele. Ty byly Štírkám rovnocenným soupeřem pouze v první třetině, kterou i přesto prohrály 0:3 díky hattricku Janošťákové L. Poté už ale tempu našeho týmu nestačily a i přes mohutné podporování jejich A-týmu, který byl přítomen na tribuně, se zmohly pouze na jediný gól na konci druhé třetiny, kterým upravily stav na 1:5. Nespravedlivé vyloučení naší nejmírumilovnější hráčky Lídy Pohlové Štírky ještě víc vyburcovalo a posledním gólem Barbory Zahradníkové zpečetily výhru nad UNITED České Budějovice konečným výsledkem 10:1.

Po vydařené sobotě se Štírky těší na další turnaj, který odehrají 3.2. v Havlíčkově Brodě, kde je čekají soupeřky z Jihlavy a Světlé nad Sázavou. Věříme, že i tentokrát se jim podaří přivézt domů do Českých Budějovic 6 bodů a v tabulce si upevní svojí druhou pozici.

Napsat komentář