Zelení mlži přivítali jaro turnajem na Meťáku

Ti, kdož 19. března vylezli zpoza kamen a vyrazili na turnaj 1.koše na Meťák, určitě nelitovali. Naši mladší žáci je svými výkony pobavili a zcela jistě i zahřáli.

První zápas proti domácím byl ve znamení adaptace na menší hřiště. Nicméně kvalita a rychlost kombinace byly na naší straně, soupeře jsme aktivní hrou prakticky nepouštěli z obrany a utkání bezpečně kontrolovali do vítězného konce.
Hned v dalším dějství jsme narazili na písecké áčko a doufali, že konečně odčarujeme kouzlo jejich gólmana a prolomíme střelecký půst. To se sice podařilo Víťovi Caplovi, ale vyrovnané utkání se v náš neprospěch zlomilo na začátku druhé půle, kdy nám soupeř odskočil na 1:3. Usilovali jsme o srovnání a na rozdíl od posledního souboje, jsme si dokázali vytvářet i dostatek šancí. Štěstěna byla ovšem tentokrát proti nám. Víťa trefuje během jednoho střídání levou i pravou tyč, Páťa Svoboda zase dvakrát promáchne zakončení do prázdné. Na potřetí je už ale neomylný a posílá skvělý kros od Toma Slípky z křížku k pravé tyči. Vyrovnání visí na vlásku, jenže dvě minuty před koncem zapadne do naší svatyně střela Suchyho z pravého křídla. Přesto zkoušíme hru v šesti a daří se nám soupeře zamknout v obranném pásmu. Všechny naše pokusy ale končí na obranném valu týmu v černých dresech a odcházíme, ač po skvělém výkonu, opět poraženi.
Jediný slabší moment jsme si vybrali v první půli zápasu proti Strakonicím. Chybami v rozehrávce jsme soupeři darovali tři góly, místo pohybu a rychlé kombinace jsme se uchylovali k předržování míčku a ztrátám ve zbytečných soubojích. Přestávka přišla tedy vhod a do druhé půle už nastoupil jiný tým. Spustili jsme gólostroj, který se zastavil až se závěrečným hvizdem, vlastně těsně po něm, protože poslední trefa již uznána nebyla. Nicméně i ta předposlední stála zato. Takový gól jsme totiž naposledy viděli od Alexandra Rudda na pražském MS. Tom Slípka, zády k brance na pravém křídle a v polovině hřiště, zavěsil vzorově provedeným backhandem skákavou přihrávku ke vzdálenější tyči strakonické branky. Inu kouzlo, které je možné si vybrat jen jednou za sto let.
Kluci se nadále předháněli v kráse kombinací a turnaj jsme s neutuchajícím gólovým apetitem uzavřeli dvoucifernou výhrou proti rezervě Písku. Fíša opět předvedl rodinnou fintu a také zakončil nádhernou přihrávku Ádi Domína, který ač sám před gólmanem ještě nezištně posunul dva metry za sebe.
O tom, že kluci jsou skvělá a nesobecká parta svědčí i fakt, že si za nejužitečnějšího hráče vybrali Fandu Štětku a ocenili tak jeho neskutečné nasazení, ač vyšel tentokrát gólově naprázdno.

Dneska skvělý týmový výkon, založený na pohybu a kreativitě v kombinaci. Jsem rád, že se kluci poučili z neslaného výkonu na minulém turnaji a opět nás všechny svým florbalem pobavili. Ve zbytku sezóny musíme ještě trochu zapracovat na rozehrávce, protože jsme si dopřáli nějaký ten fatálek v každém zápase. Děkujeme všem zúčastněným.

Sestava a výsledky

Procházka – Čech, Juriga, Fišer, Domín, Capl – Strnad, Soukup, Svoboda, Flegl, Slípka – Kukačka, Plucha, Štětka

FBC Štíři Zelení – SK Meťák 8:2
FBC Štíři Zelení – FbC Písek Černí 2:4
FBC Štíři Zelení – FbC Strakonice 11:4
FBC Štíři Zelení – FbC Písek Bílí 10:2