Ženy na SKP stoprocentní

V nedělním dopoledni nastoupily Štírky k derby proti FA. Štírky téměř v plné sestavě vstoupily do zápasu velmi opatrně a postupně oťukávaly branku soupeřek. V 6. minutě se prosadil tým FA po rychlém protiútoku 0:1. V 9. minutě po nahrávce Dřeva, vymetla Prochy nekompromisně vingl branky FA a srovnala na 1:1. Zbytek první třetiny již byl plné pod taktovkou Štírek, prosadila se třetí lajna, po nahrávkách Barči se dvakrát trefila Týna 3:1.
Do druhé třetiny vstoupili znovu lépe soupeřky z FA když hned v první minutě vstřelili gól 3:2. V 19. minutě přišlo oslabení Štírek, které bez problémů ubránili. O 4. minuty později se při přesilovce nekompromisně trefila Zuzka po nahrávce od Ádi 4:2. Ve 24. minute si po nahrávce od Ádi prohrála se soupeřkami Bici 5:2 a poločas zakončila střelou na “Vendy” Mali po nahrávce od Pídi 6:2.
Ve třetí třetině se prosadila po samostatném úniku Evča 7:2 a poslední gól utkání vstřelila naše kanonýrka Bici 8:2. Štírky zapas většinu času měli naprosto pod kontrolou a skvělé zákroky předvedla juniorská golmanka Verča.

Do druhého zápasu nastoupili Štírky proti Táboru, který na zapas dorazil v 5 hračkách do pole. Od začátku to bylo jedno velké trápení na jedné polovině hřiště. O florbalu se moc nedalo mluvit protože soupeřky obsadili velké brankoviště a doslova ho zabetonovali.
Štírky postupně vstřelili 7 gólů a jeden dostali po rychlém protiútoku. Po domluvě se nechal běžet čas, aby to trápení netrvalo dlouho. Zapas skončil 7:1 pro Štírky.

Komentář trenérky Elišky Tibitanclové
„Holky byly proti FA jednoznačně lepším týmem, od druhé třetiny se dařila kombinace a střelecky se postupně prosadily všechny lajny. Výbornou orientaci a důraz před brankou ukázala letošní nováček v týmu Týna, která v neděli vstřelila 4 branky . Velkou oporou byla i Verča v brance, která proti FA předváděla excelentní zákroky. Bohužel velkou ztrátou je pro nás zraněná kapitánka Vendy, která odjela během zápasu s FA rychlou do nemocnice s kolenem, věřím ze bude brzy fit.“