Ženy slaví první výhru

FBC Kanonýrky Kladno – FBC Štíři Č. Budějovice 3:4

Našim dalším soupeřem v 1. Lize žen se staly Kanonýrky z Kladna, které se bodově pohybovali podobně jako my a tudíž se jednalo o důležité body.  Do utkání jsme vstoupili koncentrovaně a už po 4 minutě rozvlnila síťku Ludmila Pohlová.  Hráčky dodržovali systém a díky tomu jsme si vytvářeli další šance. Následnou gólovou šanci jsme proměnili ještě v první třetině po hezké kombinaci Jedličkové s Dostálovou. Do druhé třetiny jsme šli s klidnou hlavou a uvolněností. Šance se tvořili na obou stranách, ale díky výborným zákrokům Bartoníčkové, jsme stále drželi čisté konto. Ve 24 minutě znovu po kombinaci dua Jedličková a Dostálová, jsme skórovali a zápas nemohl vypadat lépe. Utkání ale ještě ve druhé třetině nabralo na obrátkách a po nedostatečné koncentraci, kdy jsme začali ztrácet míčky, dali soupeřkám více prostoru, tak během 10 minut bylo vyrovnáno 3:3. Tím to ve druhé třetině ještě nekončilo a v 35 minutě viděla jak naše hráčka Zahradníková, tak protihráčka z kanonýrek červenou kartu. Na poslední třetinu jsme si v šatně řekli pár věcí a všichni chtěli domů přivézt tři body.  Devět minut před koncem jsme šli ale do oslabení, když Jedličková dostala dvě minuty za hrubost. V oslabení se ze soupeřova rohu dostal míček k jejich brankářce, která ho neměla pod kontrolou a s trochou dávkou štěstí míček dostrkala za brankovou čáru naše juniorka Holmanová. Poslední dvě minuty jsme zápas dokázali dotlačit do vítězného konce a jsme rádi, že máme první body v nové sezóně.

Branky:  Pohlová (Kašparová), Dostálová (Jedličková), Jedličková (Dostálová), Holmanová (Janošťkáková L.)

Sestava: Bartníčková, Pohlová, Šraierová, Minářová, Janošťáková L., Janošťáková P., Tichá, Jedličková, Holmanová, Kašparová, Dostálová, Juhaňáková, Zahradníková, Linhartová, Strumínská, Polívková.

Florbalová Akademie MB – NBK vs FBC Štíři Č. Budějovice 12:2

Nový den, nový utkání. Po výhře nad Kladnem, jsme se přesunuli do M. Boleslavi, kde na náš čekal lídr tabulky NBK. Věděli jsme, že se bude jednat o jiný zápas než proti Kladnu, ale již od prvního střídání nám chyběla koncentrace a udržování základních pravidel v systému. Tudíž ve 40 vteřině domácí otevřeli skóre a nás polil pot. Několik minut nám trvalo, než jsme se probrali a díky tomu jsme prohrávali 3:0. Průběh utkání jsme mohli trochu zredukovat, ale dvě vyložené šance jsme nedokázali zužitkovat a první třetina končila 4:0 v náš neprospěch. Druhá třetina na vstřelené branky skončila 2:2 a my jsme se chtěli ještě poprat o poslední část. To se nám ale nepovedlo a během 5 minut jsme třikrát lovili míček z naší branky. O utkání v tuto chvíli bylo rozhodnuto, a proto jsme přešli na nacvičování hry 5 na 6. Celkové hodnocení dnešního zápasu je, prospaná první třetina, nezvládnutý začátek poslední části, nedostatečný obsazování protihráček a malé držení míčku. Na druhou stranu, dobré zkušenosti do dalších zápasů a poznatky na kterých se budeme snažit pracovat.

Branky: Janošťáková L. (Zahradníková), Janošťáková P. (Tichá)

Sestava: Pohlová, Šraierová, Minářová, Janošťáková L., Janošťáková P., Tichá, Holmanová, Kašparová, Dostálová, Juhaňáková, Zahradníková, Linhartová, Strumínská, Polívková.

(lh)

Napsat komentář