Zlatý hattrick na vánočních turnajích

V rámci nenásilné možnosti zbavení se několika přebytečných kil z cukroví se několik Štírů rozhodlo strávit vánoční čas na turnajích. A působení to bylo úspěšné. Kde se Štíři objevili, tam slavili triumf.

Lišov – Překvapení mladíků

Kapitán Pavel Formánek, který v Lišově bydlí, a Vojtěch Rybka, který se ujal role kouče, sestavili tým a přihlásili se na 3. ročník Vánočního lišovského turnaje. Tým (podle klubových barev nazván Squadra Azura) byl poskádán ze současných a bývalých hráčů Štírů, jedinou vyjímku tvořil elitní fotbalista SK Lišov. V sestavě 8+1 nastoupili v pátek 28. 12. 2012 plni očekávání a s chutí si zahrát dobrý florbal do úvodních skupinových zápasů. I přes nepříliš oslnivé výkony dokázali urvat šest bodů, což ve čtyřčlenné skupině stačilo na druhé místo a postup do vyřazovací části. Ve čtvrtfinále proti týmu s velmi noblesním názvem Rumové Víly musela pomoci v závěrečných fázích i štěstěna, když se rozhodovalo v samostatných nájezdech. Zde se vyznamenal právě brankář Kopačka, když ve svém premiérovém penaltovém rozstřelu vychytal všechny tři útočníky soupeře a vzhledem k tomu, že Pavel Formánek a Tadeáš Melíšek svou roli zvládli bezchybně, mohla Squadra Azura slavit postup do bojů o medaile. V semifinálovém duelu hladce přehráli dalšího soka a finále proti domácímu celku Lišov Red Wings byl také jasnou záležitostí. Výsledek 6:2 pramenil ze správně zvolené strategie prešovského betonu, proměňováním šancí a stoprocentně týmovým výkonem. Za zmínku stojí, že se na turnaji kromě mužských celků objevil ještě jeden mládežnický mančaft – tým BiGy, kde rovněž k největším oporám patřili Štíři (Miroslav Józa, Michal Muška, Šimon Kalný), ale skončil až šestí.

Sestava: Kopačka – Formánek, Rybka, Melíšek, Podlaha, Řehout, Krov, Cimbura, Flíček

Výsledky:

Skupina: Squadra Azura – Koníci 3:1, – Safari 2:3, – Brloh 5:2

Čtvrtfinále: Squadra Azura – Rumové Víly 3:2 po náj.

Semifinále: Squadra Azura – Máme je u kolen 8:2

Finále: Squadra Azura – Lišov Red Wings 6:2

Nejlepší hráč turnaje: Tadeáš Melíšek

Nejlepší střelec: Vojtěch Rybka

Velešín – Jízda v zapůjčených dresech

Po avízu Zdendy Valdaufa se Štíři v sobotu 29. 12. 2012 zúčastnili na jihočeské poměry slušně obsazeného vánočního turnaje ve Velešíně. Tým se dával dohromady na poslední chvíli, ale i přes značné množství omluvenek se nakonec sešla slušná sestava. Kromě Štírů byly dalšími účastníky Český Krumlov, Strakonice, Frymburk, Velešín A i B. V zeleno-černých slušivých dresech zapůjčených od jednoho ze sponzorů klubu Štíři v silnější skupině nejdříve celkem snadno přehráli třetiligový Krumlov 6:3 a ve druhém zápase těsně porazili Strakonice 4:3. Jako vítězové skupiny čekali na soupeře do semifinále. Tím byl Velešín A, se kterým si poradili 5:2 hlavně díky hattricku nejlepšího a nejrychlejšího hráče Lukáše Froňka. Ve finále se utkali s Velešínem B, který překvapivě vyřadil silné Strakonice.

Finále bylo nejtěžším zápasem. Hlavně proto, že velešínská rezerva hrála na malém hřišti  spíše ragby než florbal a rozhodčí  toho moc nepískali. Ještě po polovině zápasu to bylo 2:2, ale kvalita byla na naší straně, takže vítězný gól dal celý turnaj slušně hrající „neflorbalista“ Radek Řežáb a do prázdné brány pečetil na 4:2 nejlepší střelec turnaje Froněk. Ve čtyřech zápasech vsítil celkem sedm branek za což si odnesl „krásný“ diplom (horší jsem snad ještě neviděl) a šišku salámu.

Sestava: Macek – Valdauf, Schneedorfer, Žáček – Froněk, Sulzer, Hynšt, Novotný, Řežáb

Výsledky:

Skupina: Štíři – Český Krumlov 6:3, – Strakonice 4:3

Semifinále: Štíři – Velešín A 5:2

Finále: Štíři – Velešín B 4:2

Nejlepší střelec: Lukáš Froněk

Sedlčany – Nekompromisní Vejprdy

Tým TJ JM Slovan Vejprdy, poskládaný převážně z hráčů působících ve Štírech, se v sobotu 29. 12. 2012 zúčastnil turnaje v Sedlčanech, kde loni obsadil celkovou třetí příčku. Tento rok byl tak pasován do role jednoho z favoritů. V základní skupině B Vejprdy postupně s přehledem zdecimovaly své soupeře. Na rozjezd si poradily s týmem Vojáci 8:2, poté přehrály nejtěžšího soupeře Příbram 96 5:3 a skupinu zakončily výhrou 8:3 nad Domašínem. Zajistily si tak postup do semifinále z první pozice. V semifinále Vejprdští narazili na domácí tým Sedlčan, který měl v publiku značnou převahu. Turnaj je v Sedlčanech velmi atraktivní a na zápasy play-off si do haly našlo cestu přes 100 diváků. Vejprdy se rychle ujaly vedení 4:0, avšak Sedlčany dokázaly vyrovnat. Vejprdské to ale nesložilo a zápas nakonec vyhráli poměrem 6:4.

Finále nabídlo souboj dvou suverénně nejlepších celků turnaje. Vejprdům se do cesty postavil tým Avengers, který měl soupisku sestavenou z největších opor druholigového Tábora a hráčů z první ligy. Vejprdy však předvedly organizovaný a bojovný výkon. Brzy se ujaly vedení, které záhy ještě navýšily, soupeř ovšem minutu před koncem základní hrací doby dokázal vyrovnat na 2:2. Rozhodovaly tak samostatné nájezdy, ve kterých se mohli Vejprdští opřít o trio Hrdý, Hejplík, Havelka a skvěle chytajícího Válka. Vejprdy zvítězily v nájezdech 2:1, celkově 3:2 a staly se vítězi Sedlčany Open 2012. Oslavy byly bujaré.

Sestava: Válek – Kudlák, Štěrbák, Tomšíček – Králík, Havelka, Hejplík, Hrdý, Staněk

Výsledky:

Skupina: Vejprdy – Vojáci 8:2, – Příbram 96 5:3, – Domašín 8:3

Semifinále: Vejprdy – Sedlčany 6:4

Finále: Vejprdy – Avengers 3:2 po náj.

Napsat komentář